Jeugdzorg

Patiënt ondergeschikt aan financiën
http://www.trosradar.nl
Per 1 januari wordt dit levensreddend medicijn niet meer vergoed, omdat de groep patiënten niet hoog genoeg is (tussen de 5000 en 7000)!
Onze kroonprins heeft dezelfde zeldzame ziekte, maar die hoeft zich geen zorgen te maken! Hier schijnen alleen de rijken te mogen overleven en wij zijn er alleen om hen te financieren!
Wat niet te begrijpen is dat wij met deze ziekte maar met een paar duizend patiënten zijn. Dus in feite is het slechts een druppel op een gloeiende plaat, maar zelfs dat kleine beetje geld die ons leven kan redden wordt ons nog ontnomen!
Dit is dus de dank die wij krijgen voor een levenlang werken en betalen voor alles en iedereen!
Als sarcodosepatient tekenen ze hierbij dus mijn doodsvonnis!
Ze kunnen ons net zo goed een pistool in de handen geven om er een einde aan te maken!
Ons kabinet beslist nl. over leven en dood!

Zij beslissen wie er van het volk mag blijven leven en wie niet. Als zij besluiten om een levensreddend medicijn voor een groep patiënten niet meer te vergoeden dan kiezen zij bewust voor de overleving van de kapitalisten! (die dit medicijn gemakkelijk zelf kunnen betalen!)
En omdat dit gelijk staat aan genocide (het doden van een deel van de eigen bevolking) zal ik een volksopstand zeker niet veroordelen omdat deze dan valt onder “zelfbescherming”!
Eigenlijk onbegrijpelijk dat in elke eeuw zo’n kleine groep machtswellustelingen de regels maken, die wij slaafs moeten volgen, zonder een greintje van verzet!

Please follow and like us:

31 thoughts on “Als sarcoidosepatient tekent de overheid hierbij dus mijn doodsvonnis!

 1. ik ben 63 jaar vrouw en heb al 30jaar sarcoidose was 47 toen ik in spanje getrouwd met spanjaard ziek werd hij begon mij te mishandelen toen ik uit het ziekenhuis kwam hij wilde geen vrouw met een soort kanker dacht hij in nederland ontving mijn moeder mij met open armen het werden 2 buikoperaties blind oog vreselijke huid ontstekingen in spanje had het mijn longen aangetast ik moest in nederland blijven kinderen durde niet hier te komen en leede in armoede met vader verder ex kreeg hersenbloeding en mijn zoon van nu 34 jaar zorgt al 16 jaar voor die vent, hij krijgt geen uitkering dus zoon moet wel hem verzorgen iedereen laat mij in de steek denkende die zit lekker in nederland in de bijstand te niksen heb jarenlang pretnyson geslikt werd er alleen zieker van heb ontstekingen adertjes huid en die werden erger en pijnlijker,ben alle medicatie gestopt als mensen slecht denken over mij dan doet het mij geen vluit ook in spanje denkt mijn schoondochter dat ik niet ziek ben, hoop niet oud te worden nu wil mijn oudste zoon dat ik met aow en verzekert terug kom maar hen geen volledige aow en met 600 euro kan ik daar niet leven dus weer straf als de dokter o overheid mij een pil gee o eutanasie is dat menselijker voor mij en goedkoper voor de nederlandse samenleving o ja voor rare opmerkingen die er altijd zijn ik be nederlandse en wist niet deze ziekte te krijgen toen ik 20 was verder ben ik altijd alleen heb wel 1 goede vriendin die heeft aangeboden de crematie enz te regelen zelmoord plegen heb ik geen moed toe,ben het zat geen kant op te kunnen en als vuil te worden behandelt, kan niet eens mijn kinderen zien het is al weer 3 jaar geleden heb bijstand en alle moeilijkheden moet ik zel regelen geen familie meer moeder overleden zus overleden nichtje wil mij niet verzorgen volgens haar is het vake alles, sterkte allemaal, snap niet dat ze niet een medicijn vinden,pretnyson genoeg toch,

 2. Jammer dat b.v. gereageerd wordt zoals door HekkeSluiter.

  Hoe makkelijk is het tegenwoordig om even te googlen naar deze ziekte i.p.v. Is het wel een ziekte ?

  Ook ik ben Sarcoidose-patient en heb helaas ook nog andere ziektes.

  In het begin heb ik wel eens gedacht dat Sarcoidose stukje dat nekt me niet , maar gaanderweg komen er steeds meer complicaties veroorzaakt door deze ziekte.

  Prednison is alleen maar een lapmiddel.
  Zodra je stopt komt vrijwel alles met bonus terug.

  En let wel , al die extra kilo’s veroorzaakt door prednison , moet je wel meedragen, dus je aangetaste organen , krijgen het dubbel voor hun kiezen !

  En ja ,helaas , uiterlijk valt er vaak niet zo veel te zien , en voor anderen is er gelukkig maar een kleine groep patienten , maar voor degene die het treft , je zal er maar toe horen zoals ik.

  Fijn , dat we ook nu weer niet serieus genomen worden, jammer , kleine groep , dus zoek het maar uit.

  Onbekend maakt onbemind , schijnt steeds vaker op te gaan !

 3. Kijk even op de site van de SP en ik dacht dat Renske Leijten woordvoorster is mbt dit soort griezelige “akkefietjes”.
  Voor een sociaal en rechtvaardig Nederland kunnen we dan ook maar het beste bij de SP zijn!
  Ik heb verschrikkelijk veel mededogen met de slachtoffers van dit neoliberale kapitalistenkabinet!!

 4. Soms verbaas ik me om sommige reacties! Of eigenlijk verbaast het me niets, want er zijn altijd mensen die proberen een ander een schuldcomplex aan te praten om de werkelijke feiten te verdoezelen (of dit een mentaliteit is of indoctrinatie laat ik in het midden!) Als je deze siekte hebt is een normaal leven uitgesloten! Aan de ziekte heb ik geen schuld omdat het gewoon erfelijk is. Ook kankerpatiënten krijgen de ziekte niet omdat zij dit in de hand hebben gewerkt, maar gewoon omdat erfelijkheid hier en rol speelt.
  Als er een geneesmiddel zou komen tegen kanker dan had men, ook al kost het kapitalen, dit zeker wel vergoed, niet omdat ze zo sociaal zijn, maar doodeenvoudig omdat het niet vergoeden hiervan een wereldwijde volksopstand zou betekenen!

  De suggestie van 2perfect2betrue dat ik een hersenbeschadiging zou hebben is daarom een uiting van een gebrek aan moraal en educatie! (opm.genocide is volkerenmoord maar nóg erger is dat men dit bij het EIGEN volk doet!)

  2perfect2betrue, een vraag: hoe zou jij het vinden als jij in een situatie komt dat jouw leven alleen gered kan worden door derden en dat niemand een vinger uitsteekt maar alleen toekijkt hoe je verzuipt?

 5. Het is natuurlijk heel treurig dat het zo werkt. Nog treuriger is dat je je leven laat afhangen van anderen! We creëren ons leven zelf. Als jij er vanuit gaat dat je dood gaat omdat je geen geld hebt voor vergoeding van je medicijnen gebeurt dat ook. Het is goed om in opstand te komen. Nog beter om je eigen verantwoordelijkheid voor je leven te nemen en in actie te komen om in jezelf het een en ander te veranderen. Dat wil je lichaam jou namelijk vertellen. We hebben alleen niet geleerd om te luisteren, maar om pijn te onderdrukken en ziek zijn als ellendig te bestempelen, i.p.v. als signaal van ons lichaam om ons iets te vertellen.
  Wat spiegelt de overheid jou?

 6. Vind het vervelend voor je dat je lichaam behoorlijk grote fouten maakt door je eigen weefsel aan te vallen… hersenen kunnen aangetast worden?

  ga je dan ook heel raar denken? zoals wanen enzo?

  ”En omdat dit gelijk staat aan genocide (het doden van een deel van de eigen bevolking) ”

 7. Ik kan hier op z’n Twents gezegd Gloepens Hellig ( verschrikkelijk kwaad ) kwaad over worden dat een zootje GELDWOLVEN beslist over iemand die doodziek is . Daar gaat men weer . Enwie is weer de klos…..Juist de man of vrouw onder aan de la Zo’n persoon zou je het bijna gunnen , dat er iemand heel dicht bij hem of haar inde buurt ook zoiets krijgt . Wordt het nu niet eens tijd , dat het ministerie van volkgezondheid verschrikkelijk hard met 2 vuisten op tafel slaat en zicht afvraagd waar die idiote verzekeringen mee bezig zijn en ze te dwingen iets dergelijks te vergoeden .

 8. Behalve de honderden miljarden die men aan andere zgn. noodlijdende langen uitgeeft, hier nog een paar voorbeelden, van wat ons kabinet belangrijker vindt dat het redden van levens:

  -De frauderende wetenschapper Diederik Stapel heeft 2,2 miljoen euro aan subsidie gekregen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
  04 febr.2012
  -De Tweede Kamer heeftin het geheim besloten de Nederlandse bevolking geen informatie te geven over de 27 miljoen euro die de Kamerfracties in 2010 aan subsidie hebben ontvangen!
  16 okt, 2011

  -Rijk geeft blindelings 6 miljard euro subsidie uit Het Rijk gaf vorig jaar 6 miljard euro uit aan subsidies, zonder dat duidelijk was of deze subsidies enig effect hebben. En ministers gaven soms te rooskleurige informatie over subsidies aan de Tweede Kamer.

  Dat blijkt onderzoek van de Algemene Rekenkamer. Uit het onderzoek blijkt dat tussen 2005 en 2009 ruim 87 procent van de subsidieregelingen niet zijn gecontroleerd op effectiviteit.
  Van de geëvalueerde subsidieregelingen is geen enkele stopgezet. Ministers besluiten over het voortzetten van subsidies op basis van niet of onduidelijk onderbouwde informatie.

 9. HIER DE UITLEG VAN DEZE ZIEKTE.
  Allereerst de uitleg is te zien in deze video: http://www.trosradar.nl
  Ik ben een van die paar duizend sarcoïdose patiënten. Het is een ziekte waartegen men tot voor kort geen medicijnen had en is dus levensbedreigend. Wij hebben een overactief afweermechanisme, waardoor elke (zelfs de kleinste) ontsteking wordt gestopt door inkapseling (met een soort hard bindweefsel) van de infectie, om verspreiding tegen te gaan.

  Je zou zeggen dat dit goed is, maar het probleem is dat essentiële organen zoals longen, hart, nieren, lever en hersenen, als daar een kleine ontsteking plaatsvindt door deze “inkapseling” levensbedreigend wordt.
  Nadat ik een een longontsteking had, worden mijn longen nu door het harde bindweefsel steeds minder functioneel, waardoor mijn ademhaling steeds moeilijker gaat. Mijn oogzenuwen zijn ook aangetast waardoor ik steeds minder zie en uiteindelijk blindheid kan optreden.
  En dan praat ik nog niet eens over patiënten die dit in het hart of hersenen hebben hebben. Dit betekent dus dat wij veroordeeld zijn tot een zekere dood.

  Met deze nieuwe medicijnen kan dit proces gestopt worden, maar ons kabinet geeft de voorkeur aan andere zaken (een klein voorbeeld schrijf ik in mijn volgende reactie.

 10. De vertaling uit het Latijns van alleen Sarco=Spier / Vlees.Samen met dit zie reaktie13 Kleine opeenhopingen van ontstekingscellen.En nu kun je dus denken aan hartspier longspieren voor de ademhaling etc.Snapt iedereen waarom die kleine groep geen medicijnvergoeding krijgt??En al helemaal als de groep maar klein is??Is dit bezuinigen?Nee hier is Koning belachelijkheid Rutte,de aller grootste patient, rijp voor een behandeling psychiater.

 11. zorg een hele zorg,
  de zorg staat is echt verleden tijd.
  de hobby`s van politici moeten worden betaald.
  u mag het budget niet overschrijden dat is aan hun.

  hogervorst en aanhang als nog voor het gerecht ?

 12. Dit is wat ik bedoel met wel ontwikkelingshulp, Griekenland, Italie, Portugal, Spanje en Ierland helpen maar de eigen bevolking laten barsten.

 13. Dank aan een ieder voor de uitleg. Sarcoïdose ken ik wel, althans weleens van gehoord, een schrijffoutje dus.

  Gaat het nu om het totaal stoppen van de vergoeding voor dit medicijn (wat kost het eigenlijk?) of moet er overgestapt worden op de generieke versie. Dat laatste komt vaker voor, soms ook met desastreuze gevolgen want generieke medicijnen hebben lang niet altijd dezelfde werking en hebben vaak hele goedkope vulstoffen die weer nare bijwerkingen geven.

 14. Whoops stomme typefout …

  Bepaalde typen medicatie worden niet meer of minder vergoed omdat te weinig mensen (vooral chronisch zieken) er geen gebruik van maken

  =

  Bepaalde typen medicatie worden niet meer of minder vergoed omdat te weinig mensen (vooral chronisch zieken) er gebruik van maken

 15. Er zijn momenteel ook geen medicijnen die de ziekte zelf bestrijden maar wel medicijnen die het voor de mensen die er aan lijden mogelijk maken om een (redelijk) normaal bestaan te leiden … Die mogelijkheid wordt hun door deze bezuinigingsmaatregel dus ontnomen ….

 16. Als sarcoïsepatiënt tekenen ze hierbij dus mijn doodsvonnis!
  Ze kunnen ons net zo goed een pistool in de handen geven om er een einde aan te maken!
  Ons kabinet beslist nl. over leven en dood!

  Zij beslissen wie er van het volk mag blijven leven en wie niet. Als zij besluiten om een levensreddend medicijn voor een groep patiënten niet meer te vergoeden dan kiezen zij bewust voor de overleving van de kapitalisten! (die dit medicijn gemakkelijk zelf kunnen betalen!)
  En omdat dit gelijk staat aan genocide (het doden van een deel van de eigen bevolking) zal ik een volksopstand zeker niet veroordelen omdat deze dan valt onder “zelfbescherming”!
  Eigenlijk onbegrijpelijk dat in elke eeuw zo’n kleine groep machtswellustelingen de regels maken, die wij slaafs moeten volgen, zonder een greintje van verzet!

  En in dat laatste konden ze zich wel eens goed vergissen. De tijd tikt tot het volk OPSTAAT.Wij zouden als bevolking ons gezicht eens vaker moeten laten zien.Vooral op straat richting DEN HAAG.

 17. Sarcoidose is een ziekte waarbij spontaan in de organen ontstekingen optreden en ophoping van witte bloedcellen die de ontsteking bestrijden … Hierdoor ontstaat op termijn littekenweefsel met als gevolg een verminderde werking van de organen …

 18. Volgens mij wordt hier sarcoidose bedoelt toch?

  In bredere zin echter is het inderdaad wel wat er aan de hand is … Bepaalde typen medicatie worden niet meer of minder vergoed omdat te weinig mensen (vooral chronisch zieken) er geen gebruik van maken … Hetzelfde geldt voor bepaalde typen anti-epileptica bijvoorbeeld … Het is een heel vieze vorm van bezuinigen waardoor een relatief kleine groep heel hard wordt getroffen.
  Zo werden mijn anti-epileptica voor een groot deel niet meer vergoed omdat er een patent op zit en er middelen zijn die ongeveer even goed werken … Dat ze dat alleen voor mij niet doen … Tja daar maalt men niet om … Dus de kosten zijn nogal gestegen de laatste paar jaar … Voor mij zou alleen gelden dat ik meer insulten krijg wanneer ik zou zijn overgestapt niet dat ik dood ga en daar zit dan wel weer een aanzienlijk verschil in …

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.