Banken strijken 80% van hulp Griekenland op
Die Gazette/Presseurop | 11 maart 2012 – 07:0311 mrt – 07:03
19 procent van de hulp van 130 miljard euro gaat naar de Grieken. De rest gaat naar de banken.
“Waar gaan de 130 miljard euro’s hulpgeld voor Griekenland naar toe?” Het antwoord van Die Gazette is duidelijk: financiële instellingen buiten Griekenland krijgen 40%, Griekse banken 23%, en de Europese Centrale Bank 18%. De resterende 19% wordt aangewend om uitgaven in Griekenland zelf te financieren.
Met andere woorden, meer dan 80% van het reddingspakket gaat naar schuldeisers, dat wil zeggen banken buiten Griekenland, en de ECB. De miljarden belastinggeld zullen niet Griekenland redden, maar de banken.
Die Gazette is bovendien van mening dat het een “illusie” is om de staatschuld te willen verlagen van 160 naar 120% van het bbp.

Zo zie je maar dat we genaaid worden waar we bij staan.
Jammer dat zo weinig Nederlanders dit soort kwalijke zaken te weten komen.

Please follow and like us:

1 reactie op “Banken strijken 80% van hulp Griekenland

  1. EJBron: “De Griekse miljonairs hebben in totaal al 280 miljard euro naar Zurich verkast, en nog eens evenveel naar andere buitenlandse banken. Een fiscale exodus ter waarde van 560 miljard euro; dat is het dubbele van het Griekse bbp, de jaarlijks geproduceerde rijkdom in het land.29 Dat veel landgenoten hun ziektekosten of elektriciteit niet meer kunnen betalen, dat meer en meer mensen hongerlijden, trekken deze miljonairs zich geen moer aan. En dus krijg je een surrealistische situatie: aan de voordeur smeekt de Griekse regering de Europese Unie om nieuwe leningen en garandeert ze dat ze de allerlaatste centiem uit het werkvolk zal persen om die leningen terug te betalen. Terzelfdertijd slepen de miljonairs de rijkdom van het land via de achterdeur het land uit.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.