Brave jongen

Dat doet ze altijd met haar “ijzersterke” truc: zij geeft iets met 1 hand en klauwt vervolgens met 2 handen weer veel meer terug.

Lastenverlichting heet dit in de politiek: wij noemen dat kiezersbedrog .

Wij isoleerden destijds onze huizen goed en vervingen onze cv-ketels door duurdere, hoog-rendementsapparaten.

Wij schakelden over van goedkope gloeilampen naar veel duurdere spaar- en ledlampen en we kochten duurdere-, zuiniger- en schonere wasapparaten.

Dat leverde de staat onmiddellijk een hogere BTW opbrengst op.

Wij kochten ook duurdere-, zuiniger- en vooral schonere auto’s.

Wij doen voorts aan carpooling en wij gingen die auto ook selectiever gebruiken.

Daarnaast gingen we ook nog meer fietsen.

Wij scheiden ook ons afval in groen, papier, glas en grijs.

Wij bewaren daarnaast de massa’s ongevraagd brievenbuspapier voor allerlei goede doelen op onze kostbare- en schaarse woon-vierkante meters.

Wij bezorgen ons land daarmee al vele, vele jaren de hoogste inzamelingsgraad ter wereld!!!

Wij brengen ook nog kostbaar glaswerk, zoals vrijwel nieuwe, slechts 1 x gebruikte flessen en potten naar de glasbak, waarna dat wordt verpulverd, om er – en dat wil je niet geloven – weer glazen flessen en potten(?) van te maken.

Den Haag beloonde onze kostbare energie initiatieven onmiddellijk met een nieuwe belasting: de “Regulerende Energie Belasting”.

Dat, zogenaamd “regulerende”, systeem is uitsluitend bedoeld om ons straffeloos nog verder te kunnen plunderen.

Den Haag beloonde onze zuiniger auto-inspanningen ook grootmoedig: dat deed en doet ze met de krankzinnig hoge BPM, nog hogere brandstofaccijns en het tijdelijke(!) belazer-kwartje van Kok.

Tenslotte werden en worden die extra heffingen, als vanzelfsprekend, nog “gelardeerd” en stevig “opgehoogd” met die onafscheidelijke BTW, als gelegaliseerde dubbelheffing!

Laten we voortaan dus niet meer vergeten dat, als wij zuiniger worden, de staat dan inkomsten derft en dat verlies pakt ze dan vervolgens weer bij ONS terug .

Tegen de achtergrond van deze verraderlijke, fiscale oplichtingspraktijken, moeten we Den Haag voortaan gewoon laten kletsen en vooral nooit meer investeren in voorzieningen om nog zuiniger te worden.

Wees er maar van overtuigd, dat we dan opnieuw fiscaal worden “genaaid”, we dan ons spaargeld opnieuw kwijt zijn en vervolgens weer met extra- en hogere belastingen worden “opgezadeld”.

Als er moet worden bezuinigd, dan begint Den Haag voortaan maar eens als eerste bij zichzelf(!), in plaats van bij ONS!

Bij ONS is de “maat” nu “VOL”!!!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.