Europees is internationaal onverkoopbaar geworden: dàt is het koekje van eigen deeg, voor onze hardleerse vleesbranche! Deze besmette branche heeft nog steeds niets geleerd van onze bedenkelijke reputatie met betrekking tot voedsel. Engeland kende, in de 17e eeuw, binnen de zeilvaart al de uitdrukking “Dutching Food”. Daarbij ging het om ondeugdelijk voedsel voor scheepsbemanningen en dat zegt genoeg. Boter exporterend Nederland ging in de 19e eeuw, na de uitvinding van margarine, als vanzelfsprekend knoeien met roomboter. Daarmee raakte ons land haar vooraanstaande exportpositie en reputatie kwijt aan de Denen, die – van huis uit – niet knoeien! Er werd in Europa ook geknoeid met veevoeder, met als gevolg de “gekke koeien ziekte”. Dierenartsen in Europa waren hun leven niet zeker binnen de veeteeltbranche, als het ging om maatregelen tegen hormonaal gedrogeerde dieren. Kijk maar eens naar het aantal soorten kippen en hun eieren: batterij-kippen, scharrelkippen, vrije uitloopkippen, plofkippen en ga maar door. Met hun eieren is het net zo beroerd gesteld: je kunt er als klant haast “geen touw meer aan vastknopen”! Nu gaat het dan – en zeker niet voor de eerste keer – om ons Europese vlees waarin en alweer – ons slecht controlerende – land een sleutelpositie vervult. De mooie etiketten met keurmerk en gemanipuleerde informatie blijven gewoon nep-etiketten. Dat blijft ook zo, zolang de keurmeesters van onze vleesmaffia het niet zo nauw nemen met hun kwaliteitsvoorschriften. Voorschriften zònder harde handhaving en en zònder harde sancties blijven – zoals altijd – “boterzacht”.

Please follow and like us:

1 thought on “Europees vlees onverkoopbaar

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *