Stel dat ik een nieuw Puk en Muk verhaal mocht schrijven dat zich af moest spelen in deze hectische tijd. Vanzelfsprekend zou ik me houden aan het Puk en Muk concept. Het verhaal zou avontuurlijk zijn en inhoudelijk een duidelijke boodschap moeten uitdragen. Cor Lauwerijssen, want zo heet ik, zou een spannend avontuur vol ingrediënten bedenken. Als vanouds zijn Puk en Muk de grote helden die strijd leveren tegen het kwade. Niets is onmogelijk en je fantasie moet je soms de vrije loop kunnen laten. Ergens binnenin zit namelijk bij ieder van ons nog altijd een kind weggestopt. Laat ik maar eens wat maatschappelijke problemen aandragen die later verder zouden kunnen worden uitgewerkt. Gewoon wat hersenspinsels.

Je moet er een beetje maf voor zijn maar vooruit, kom tie!
Lauwerijssen zet landelijk de Puk en Muk partij op poten en weet met grote meerderheid de verkiezingszege te behalen. Na de formatie van een eerlijk kabinet, zonder een voetenstampend en boos kijkend CDA minister presidentje, alsof hij last heeft van anale ongemakken, beginnen we met frisse moed aan het herstel. Als eerste sluiten we de grenzen, als tweede keren wij het land op z’n kop en verwijderen alle luizen uit de pels. De naamsverandering van Nederland naar Klaasvaakland is het meest voor de handliggend. In Klaasvaakland, al multicultureel vanwege ons eigen zwarte Moortje hebben wij geen hekel aan goedwillende allochtoontjes.

Het geweldloos in slaap brengen met het beroemde “slaapzand” van de voornamelijk getinte boeven uit de onderwereld is onze volgende stap en past perfect in het verhaal. Deze actie wordt alleen gebruikt om ze zonder tegenstribbelen te kunnen afvoeren. Door wie? Nou, door autoritaire wetsdienaren die nu bekeuren op allerlei futiele zaken, slechts bedoeld om de staatskas te spekken. Iedereen die al jaren als ‘n parasiet van de koek heeft gesnoept zal tezamen met alle Schobbejakken, bekend uit politiek en bedrijfsleven uit Luilekkerland worden verwijderd. Waar naartoe? Ach, maakt dat ons wat uit? Puk en Muk dragen zorg voor een correcte afhandeling. De twee dwergen zorgen er ook voor dat het geld gaat terugkomen dat aan onterecht uitbetaalde WAO uitkeringen en idem dito kinderbijslag jarenlang naar het buitenland werd overgeboekt. Via diverse televisieprogramma’s weten we nu dat veel van de afgekeurde zielenpieten met oa een ” zieke rug ” en ” kop niet goed, veel denken dokter, ikke overspannen ” daarginds woningen bezitten en goedlopende zaken van onze centjes runnen.

In Klaasvaakland nemen we alle bezittingen in beslag van de ware oplichters die zichzelf op een onheuse manier hebben verrijkt . We gaan tot op de bodem uitvogelen waar de vele “milieu” miljoenen zijn gebleven van bijvoorbeeld de “verwijderingsbijdrage”. Slecht 10 % blijkt te zijn afgedragen en de overige 90% is kwijt, foetsie! Dat is natuurlijk pas het topje van de ijsberg. Nee, we pluizen alles erg goed uit. We kennen allemaal wel een aantal laaielichters! Toch? Het bedrag dat wij hiermee binnenhalen vermeerderd supersnel nu we hier geen topsalarissen en uitkeringen meer aan profiteurs in binnen en buitenland uitbetalen. Ook de EU gaan we achter ons laten en over deze geldvretende organisatie zal hooguit nog wat in de schoolboeken zijn terug te vinden onder de kop “NOOIT MEER”. Alle bodemloze putten waarin sinds decennia geld werd gestort worden met onmiddellijke ingang gedempt. Deze meest onzinnige geldkranen zullen definitief worden dichtgedraaid. Serieuze cultuurinstellingen krijgen hun broodnodige subsidies terug. In Klaasvaakland staat het behoud van echt cultuurgoed erg hoog in het vaandel.

Pas als alle boeven zijn afgevoerd, include de zakkenvullende politici en trawanten uit het bedrijfsleven is de veiligheid voor de rechtgeaarde burger gegarandeerd. Wij wanen ons per direct in het aardse paradijs. Er rijden duizenden milieuvervuilende auto’s minder over de wegen zodat we de Co2 uitstoot en het fileprobleem kosteloos hebben teruggedrongen. Eindelijk hebben we de beloofde hemel op aarde waar het goed toeven is. Het Nederland waar je met een prima verzorging erg graag oud wilt worden. Onteigende grond gaat terug naar onze boeren, we herplanten bomen waar kaalslag werd gepleegd ten behoeve van de bouw van kapitalistische huizen en villa’s. Onderwijl hebben we ‘n begin gemaakt met de sloop van ivoren torens van waaruit grof geld uit onze zakken werd gefrutseld.

Alle luie ambtenaren en niet capabel gebleken politici krijgen levenslange corveedienst in drie ploegendienst, elk met een eigen opvallend fluorescerend “kabouter” kruiwagentje zodat we er goed zicht op houden. Voorzien van vegertje en blik en bijpassende puntmuts zullen ze voor ieder van ons herkenbaar zijn. Een schoon milieu stond altijd al voorop in Klaasvaakland. In het weekend laten we ze ongeacht hun leeftijd in werktenue 10 kilometer snelwandelen om de strammer wordende botten optimaal in beweging te houden. Deze immense groep zal moeten doorwerken tot hun 75e levensjaar om de door luiheid verloren arbeidsjaren in te lopen. Een lenig kaboutervrouwtje stippelt vanwege haar jarenlange wandelervaringen wekelijks een pittige wandelroute met zware hindernissen uit. Medicijnen om op de been te blijven zijn uiteraard uit den boze.

De puinhopen van de ivoren torens zullen worden gerecycled. We bouwen van de herwonnen materialen knusse en betaalbare Klaasvaak huisjes waar heerlijk geurend ouderwetse rook uit het schoorsteentje walmt. De sterk overdreven groene en de zwarte leugen, waarmee bedoeld milieu en olie, behoren tot het verleden en de energie betrekken we voortaan van simpel te plaatsen windmolentjes.

Paleizen en kazernes worden omgebouwd tot strenge internaten waar pittige tuchtiging centraal staat. Kabouter Alexandrollo die daar als geen ander de weg kent, alles van sport en water afweet, zal zorgen voor dagelijkse aanvoer van schoon drinkwater. Hij zal eveneens de verplicht gestelde sportactiviteiten begeleiden. Kaboutervrouwtje Maximinima zal opvoedkundige lessen gaan geven zodat de boeven na vrijlating in het gareel lopen. Als men deze allerlaatste kans onbenut laat, brengen wij ze met harde hand achter de Schobbejakken aan.

We halen onze verkwanselde bedrijven terug uit het buitenland. Niet geheel onbelangrijk is het ongedaan maken van onderlinge fusies tussen grote maatschappijen die daarmee machtsposities konden verwerven. Ieder gaat een prima gelijkwaardig salaris verdienen, of het werk nou met het hoofd of met de handen wordt verricht. Het zorgstelsel wordt betaalbaar en het zorgpakket opnieuw allesomvattend. Hierdoor zal het sociale stelsel weer in eer en glorie hersteld zijn. Er komen banen voor iedereen en moeders gaan de zorg voor het huishouden en hun kroost op zich nemen. Een goede opvoeding van de volgende generatie is hierdoor gegarandeerd en de sleutelkinderen behoren tot het verleden.

Het is zo goed toeven in Klaasvaakland dat slaappillen niet meer nodig zullen zijn. We duiken met plezier al erg vroeg tussen de lakens waarmee het probleem van de vergrijzing uit de weg is geholpen. Moe en voldaan weten we zonder medicijn na de passievolle liefdesdaad de slaap te vatten.

Op alle scholen gaan we ouderwets les geven. Het onzinnig gebruik van mobieltjes en het noemen bij de voornaam van de leerkracht zal per direct tot het verleden behoren. De ambachtsscholen waar je in vroeger dagen met je handen leerde werken komen terug omdat je in Klaasvaakland erg handig moet zijn. Links of rechts! Het op de lagere school leren lezen met het vroegere leesplankje van het voormalige Jongensweeshuis uit Tilburg is geen overbodige luxe. Voor de allochtonen een prima middel om versneld te re-integreren en de opgelopen leerachterstand in te halen. Uiteraard komen de leerzame Puk en Muk verhalen in het lespakket om er iets zinnigs van op te steken. Gezamenlijk bouwen wij aan een gezonde economie waar aandeelhouders uit den boze zijn. Onze eigen florijnen komen terug en blijken opeens weer het drie, misschien wel het vijfvoudige waard te zijn dan de ons door de EU opgedrongen euro.

Gewassen die wij zelf goed kunnen telen komen van eigen landbouwgronden. Producten zoals boter, kaas en vlees worden wederom smaakvol net als vanouds zonder toevoeging van geur, smaak of kleurstoffen. Eindelijk krijgen we weer kip op het bordje die niet werd volgespoten met water om de zaak te flessen. Op de vrijdag ligt er eindelijk weer ‘n betaalbaar visje op het bord. Puk en Muk worden als ultieme zandkenners belast met de verkoop van het beroemde slaapzand aan landen die te kampen hebben met vergelijkbare ernstige problemen.
Het zou zomaar een nieuw Puk en Muk verhaaltje kunnen zijn. Geniet er maar van zolang je nog kunt.

Een vriendelijke groet namens Cor Lauwerijssen v/d Puk en Muk site.

Please follow and like us:

4 thoughts on “Politiek Ludiek

  1. Weggeschreven met ‘n dubbelzinnige insteek L.
    Gelukkig dat er nog een paar mensen onder ons zijn die hersens bezitten en door hun beeldvorming de sombere toekomst kunnen visualiseren. Humor en realiteit liggen dichter bij elkaar dan men doorgaans denkt.

  2. Ik sta hier 100% achter! Jammer dat er zoveel mensen zijn die geen gebruik wensen te maken van hun hersens! Ze zijn niet alleen dom maar ook egoïstisch omdat ze het geen malle moer kan schelen dat de toekomst van hun nageslacht een holocaust wordt!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.