Bijna bijna bijna

Sir Winston Churchill de befaamde Britse staatsman was niet gecharmeerd van de democratie.
Hij vond het een van de slechtste systemen die er bestond maar wist geen alternatief.
Volgens mij is dat alternatief er echter wel: een kleinschalige , vrije samenleving met ouderwetse normen en waarden zoals, verantwoordelijkheidsgevoel, spaarzaamheid, discipline, hulpvaardigheid, samenhorigheid, hardwerken en toewijding.
Een democratie die we nog zien in kleine landen zoals Zwitserland.
Hier vind je geen met overheidsgeld smijtende ambtenaren en politici die gek zijn op ambitieuze projecten die vaak mislopen en miljoenen tot zelfs miljarden euro´s kosten allemaal ter eer en meerdere glorie van hun eigen ego.
Ambtenaren en politici die vaak voor duizenden euro’s per dag studie en dienstreizen maken, die nergens voor nodig zijn.
Die zelfde ambtenaren en politici die hun gang maar gaan en niet de wil van het volk uitvoeren maar denken de wijsheid in pacht te hebben.
Dit is precies wat er gebeurd in Europa .
Steeds groter, steeds meer landen er bij en steeds meer onbestuurbaar en oncontroleerbaar.
Asociale ambtenaren die alleen werken voor Europa voor hun eigen portemonnee en zeker niet voor het belang van de Europese burgers.
Het is onomstotelijk bewezen dat centraliseren een slechte zaak is en leidt tot een onbestuurbaar geheel.
Samenwerking is goed maar centraliseren , de macht in een hand is een duivelse zaak.
Elke soevereine staat moet de zeggenschap blijven houden over zich zelf en niet geringeloord worden door andere jaloerse buren.
Daar om moet de macht van Europa zo snel mogelijk ingeperkt worden.
Weg met de regel en bemoeizucht van van Rompuy, Barosso en hun Europees parlement.
Een Italiaan heeft een heel andere mentaliteit dan een Belg en een Griek weet niet wat er speelt Ierland.
Wanneer worden de Nederlandse politici, die door het volk gekozen zijn, nu eens wakker en doen zij wat het volk a llang weet en wil:
STOPPEN MET EUROPA en net als landen als Zwitserland zelfstandig onze eigen boontjes doppen.
Naar mijn mening zou er heel snel een referendum moeten komen waarin de burger een keus mag maken, Europa JA/NEE.

We moeten van die criminelen in Brussel af

 • Nou en of (78%, 18 Stemmen)
 • Nee ben je gek. Zonder Brussel hadden we al lang weer oorlog gehad. (9%, 2 Stemmen)
 • Nee ben je gek. We zijn dankzij Brussel een stuk rijker geworden. (0%, 0 Stemmen)
 • Nee ben je gek. We zijn dankzij Brussel een stuk democratischer geworden (0%, 0 Stemmen)
 • Nee ben je gek. (13%, 3 Stemmen)

Total Voters: 23

Loading ... Loading ...
Please follow and like us:

12 thoughts on “STOPPEN MET EUROPA en net als Zwitserland zelfstandig onze eigen boontjes doppen

 1. Rob, wat een mierenneukerij! Op een paar typfoutjes na heeft deze blogger het perfect verwoord! De geïndoctrineerde Eurofiele kuddedieren, die ondanks het feit dat zij met hun neus boven op de economische catastrofe worden gedrukt, (werkeloosheid, faillissementen, mega-stijgende bezuinigingen, dodelijke armoede) nog steeds aan het hallucineren over een superstaat!

 2. Jammer dat dit goede onderwerp aangehaald wordt door iemand die niet kan spellen en grammaticaal buitengewoon slecht is.
  Hij / zij heeft wél gelijk, een verenigd Europa is vergif voor de Nederlandse economie.
  Ik zeg: vandaag nog wegwezen uit Brussel!!

 3. brussel trekt ons de afgrond mee in en schrijft ons de wetten voor.
  stoppen nu gelijk en verder met de gulden en ons eigen beslissingen.

 4. Het is absoluut GEEN slecht voorbeeld (met uitvluchten iets proberen goed te praten is hier een gewoonte!)! lees dit maar:

  Meer dan 60%(!!) van de Zwitserse export gaat naar de EU (zwitserse horloges/klokken, pharmaceutische industrie technische apparaten, zwitserse kaas. etc.)
  En niet voor niets zitten ALLE grote banken in Zwitserland!

  In maart 2001 werd EU-lidmaatschap in een referendum afgewezen met 77% van de stemmen.

  Het land geldt als een aantrekkelijke vestigingsplaats voor buitenlandse ondernemingen, vanwege de hoge levenskwaliteit, het stabiele politieke klimaat en de relatief lage belastingen. Corruptie, diefstal en misdaad komen zeer weinig voor in Zwitserland.

  En DIT beste mensen is gewoon de keiharde waarheid, waar wij ons een voorbeeld aan moeten nemen!. Maar men is hier beter in het verzinnen van allerlei uitvluchten, zodat ze niet uit hun luie stoel hoeven!

 5. “europa ” heeft tot nu toe alleen maar ellende gebracht, we zijn onze zelfstandigheid kwijt want “europa ” bepaalt een heleboel zaken en alles moet volgens ” europese ” regels en wetten, we krijgen binnenkort ook al een “europese ” pincode nog even en we hebben “europese ” uitkeringen, pensioenen en belastingen en helemaal niks meer in de melk te brokkelen
  wie wil zo’n “europa “? nou ik niet

 6. @2 & 3: U gaat voorbij aan het verschil tussen ongebreidelde politisering van een vermeend Europa en een waarachtige Federatie die er nooit zal komen door de onderlinge culturele verschillen van de lidstaten. Europese verdragen zijn prima, totdat zij schadelijk worden voor de soevereiniteit van deelnemende landen. Politici die om het hardst schreeuwen ‘kampioen’ te zijn van de (schijn)democratie, staan vooraan om diezelfde lidstaten uit te leveren aan een handjevol zelfbenoemde eurocraten en technocraten: http://www.youtube.com/watch?v=wHvTq6Bf_pg

 7. Heel slecht voorbeeld.

  Wij leunen op Duitsland en Frankrijk.

  En Churchill in Engeland erbij halen, is weer een ander verhaal. Engeland is een eiland met nog een veel rijker koloniaal verleden dan wij.

  Appels, broccoli en kikkers vergelijken.

 8. Een algehele referendum zal zolang wij deze regeringen hebben NOOIT plaatsvinden, want dan moeten ze de touwtjes uit handen geven. De enige oplossing is een volksopstand!

  Alleen wij pakken hiermee niet de werkelijke problemen aan, en die zijn de kettingen van de EU, waaraan we zijn vastgekluisterd. En geen enkele partij die wij nu hebben, zal proberen deze te verbreken!
  Lees onderstaand artikel maar, waarvan ik een paar zeer ware uitspraken citeer:

  “De uitbuiting van de volkeren ten gunste van de heersenden, de Brusselse apparatsjiks, die zichzelf de ene loonsverhoging na de andere geven, begint op gang te komen.

  Het rechteloos maken van de staatsburgers, vaak tegen de grondwetten van de lidstaten in, geschiedt in de hoop, dat het feitelijke zijn normatieve kracht zal ontplooien.

  Bovendien vindt de vernietiging van de naties door het forceren van ongebreidelde immigratie van mensen die niet in staat of willens zijn te integreren, vermoedelijk in de hoop dat, wanneer de toestanden ondraaglijk zijn geworden, de burgers van de naties om een “sterke hand” zullen roepen.”
  http://ejbron.wordpress.com/

  Met andere woorden een volksopstand alleen in Nederland werkt niet, dit moet in EUROPEES verband plaatsinden!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.