In de telegraaf van vandaag, 7 maart 2012, stond een fantastisch stukje De kop luidde als volgt:
Bankroet door wegblijven van Asielzoekers.
Van onze correspondent.
Nijmegen, woensdag
Teruglopende aantallen asielzoekers hebben bij drie Gelderse vestigingen van Vluchteling Werk Nederland geleid tot een faillissement.
Het aantal te begeleiden vluchtelingen , reguliere vergunninghouders en andere nieuwkomers is in de afgelopen tien jaar sterk terug gelopen stelt een woordvoerder van de stichting. Daarnaast hebben veel regionale stichtingen te maken met een reductie van het aantal opdrachten vanwege nieuwe gemeentelijke aanbestedingsregels.
Dit leidde bij veel stichtingen tot verminderde inkomsten en zorgde bij de stichting in Zuid- en Oost-Gelderland voor financiële problemen.
Afgelopen jaar vroegen een kleine 12.000 mensen asiel aan in Nederland. Dat is dertien procent minder dan een jaar eerder. Door het faillisement verliezen 37 medewerkers van de stichting hun baan.
Volgens Vluchteling Werk Nederland is het voortbstaan van andere vestigingen vooralsnog niet in het geding.

Het is toch geweldig dat er 13% minder economische vluchtelingen de weg naar ons land hebben gevonden en dat Vluchteling Werk Nederland hierdoor in de problemen is gekomen. Zo erg zelfs dat er voor eenn aantal vestigingen faillisement is aan gevraagd.
Ook is het geweldig dat 37 z.g. medewerkers niet meer hun zakken kunnen vullen met onze belastingcenten maar naar de UWV moeten.
Er zijn echter wel een paar minpuntjes. Vluchteling Werk Nederland is nog niet failliet en er komen nog steeds veel te veel economische vluchtelingen naar Nederland.
Ik zou Geert Wilders dan ook willen adviseren om tijdens de Cats Huis besprekingen te eisen dat Vluchteling Werk Nederland geen geld meer krijgt omdat er veel minder economische vluchtelingen naar Nederland komen.
Ha ha eindelijk weer eens iets positiefs in de krant na al die verschrikkelijke verhalen over de financiële crisis.

Please follow and like us:

1 reactie op “Stoppen met subsidie Vluchtelingenwerk Nederland

  1. Jetje had dit stukje in de Telegraaf ook gelezen en kreeg daar zo’n blij gevoel over.
    Vandaag staat er weer hier over een groter stuk in de Telegraaf en daar wordt je helemaal blij van.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.