Rotbank

Wat is er toch met die rot banken aan de hand?
We zien eigenlijk alleen maar, dat ze steeds minder voor ons presteren, ondanks onze miljarden steun en ondanks ons jaarlijkse “Betaalpakket”, waarbinnen wijzelf vrijwel alle handelingen verrichten, onze dagafschriften zelf afdrukken en voor ons eigen(!) werk ook nog moeten betalen.

Nederland heeft momenteel een inflatie van 3%, terwijl de banken maar rond de 2% rente op spaarrekeningen geven.
De fiscus plundert daar tenslotte achteraf nog eens 1,2% rendementsheffing via Box 3 vanaf, zodat er voor onszelf vrijwel niets meer van overblijft.
We kunnen ons geld zo langzamerhand maar beter weer in een oude sok gaan bewaren.
Dan levert het weliswaar niets meer op, maar dan hoeft het ook niets meer te kosten en kunnen de graaiende bankiers en -fiscus er ook niet meer bij: dat is toch een hele geruststelling!

Ondanks het feit, dat die banken zèlf spaarpotten voor kinderen hebben uitgegeven, willen ze zo’n gevulde pot van zo’n kind niet eens meer hebben. Ook van volwassenen willen ze eigenlijk geen muntgeld meer zien, terwijl we het hier wel over wettige(!) betalingsmiddelen hebben.

Onlangs moesten we weer constateren, dat het aantal pinautomaten in ons land drastisch wordt verminderd.
Als gevolg daarvan wordt het voor de rekeninghouder zo steeds moeilijker om nog aan diens eigen(!) contante geld te komen.
Desondanks zien we overal in de grotere winkelcentra gemiddeld wel 5 verschillende “flappentappen”.

Dat gebeurt allemaal, ondanks het feit, dat 3 van de 4 systeembanken inmiddels al in handen van de overheid zijn.
Dit zou voor de overheid n.m.m. de uitgelezen kans zijn, om dat hele betaalsysteem als nutsvoorziening van deze banken af te nemen.
Dan hoeven er, als de opname maxima overal gelijk zouden zijn, ook niet meer, voor elke bank apart, automaten aanwezig te zijn.
Dat kan de beveiliging van die dingen ook alleen maar ten goede komen.

Het zou voor de overheid ook dè uitgelezen kans zijn, om eindelijk de macht van bankiers te breken, want die macht verdienden ze niet meer!
Macht hoort bij de overheid en niet bij woekeraars.

Please follow and like us:

1 reactie op “Wat is er toch met die rotbanken aan de hand?

  1. Beste Joop van Dam, de personele verbindingen tussen banken en de politiek zijn legio.En je kunt je afvragen of er niet een monopolie is bij de grote banken. Dat is zeker het geval bij de zorgverzekeringen.Privatisering betekent altijd, er wordt efficienter gewerkt dan toen de bedrijven nog publiekrechtelijk waren.Maar de daardoor onstane winst komt niet ten goede aan de klant of aan verbeterde dienstverlenings-structuur, maar aan de besturen.Daarom komen er altijd oud-politici op af.Ingehuurd waarom?Zie verder: http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=70&t=115158&p=1513168

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.