Ja, Brussel heeft weer wat gevonden om ons land verder uit te kleden.
De Pensioenen.
Barnier, de Eurocommissaris voor de interne markt ziet pensioen als een marktproduct waar de Europesecommissie zeggenschap over heeft. Maar dat is onjuist.
Pensioen is een nationale arbeidsvoorwaarde en is daarmee een sociale zekerheid en arbeidsrecht. Daarom mag Europa zich alleen bemoeien met grensoverschrijdende knelpunten. Barnier wil het toezicht echter Europees maken. M.a.w. , wij moeten gaan mee betalen aan pensioenfondsen die elders in Europa in zwaar weer verkeren. Net als bij de banken. Dat is ook een daverend sukses. Als het aan Barnier ligt wordt Nederland verplicht om pensioengeld over te hevelen naar een ander land als een werknemer verhuist naar elders binnen Europese Unie.

In Nederland is een bedrag van 850 miljard euro gespaard aan aanvullende pensioenen en daar mag Europa nooit over beslissen. CDA’er Omzigt is door het Nederlands parlement aan gewezen als rapporteur voor onze pensioenfondsen en maakt zich sterk om deze schandalige plannen van Barnier te torpederen. Als hij de helft van de 27 lidstaten met zich mee krijgt moet dat lukken. Ik kan mij alleen niet voorstellen dat hij nog 14 EU landen mee krijgt om dit voorstel te torpederen. De meeste landen kijken al weer verlekkerd naar onze pensioenpot. In Groot Brittannie en Duitsland is ook groot verzet tegen dit onzalige plan van Barnier. Ook minister Kamp van Sociale Zaken liet eerder ook weten voor de Europese pensioenplannen te gaan liggen, als de Commissie een richtlijn indient. Hij wil ook kost wat het kost voorkomen dat het tot zo’n wetsvoorstel komt. Het wordt echt tijd dat Nederland uit dit achterlijke Europa stapt en weer op eigen benen gaat staan. Nog even en we zijn een derde Wereld land dat met behulp van ontwikkelinghulp op de been moet worden gehouden. En waar hebben we dit te danken? Aan het stokpaardje van oa onze grote vriend Pechtold van D66 die zich steeds meer profileert als de Nederlandse mister Europa en zijn medestanders.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.