Container

De gemeente Wormerland heeft in al zijn wijsheid besloten om de bewoners van Wormerland ondergrondse vuilcontainers, die wij met een pasje moeten openen alvorens wij onze vuilnis kwijt kunnen, te geven. Dit heeft natuurlijk al een vermogen gekost, terwijl de oude vuilcontainers prima functioneerden. Maar goed deze nieuwe ondergrondse vuilcontainers stonden al een tijdje klaar, maar konden nog niet gebruikt worden. De bewoners moesten nog gebruik maken van de oude vertrouwde vuilcontainers waar je je vuilnis zonder poespas zo in kon kieperen.
Ik toog gisteren avond niets vermoedend naar buiten om onze vuilniszak in de container te kieperen toen tot mijn verbazing bleek dat de oude containers waren weggehaald. Ik, al een beetje geirriteerd, weer terug naar de lift en naar boven om het pasje op te halen en weer naar beneden naar de nieuwe ondergrondse vuilcontainers.


De instructie’s zijn: Druk op de knop en houdt het pasje voor het venster In het scherm verschijnt “ONBEKENDE PAS“….. Kut denk je, waarschijnlijk niet goed gedaan. Na nog en paar keer proberen ging de container niet open. Ik heb nog Sesam open U geroepen maar dat hielp ook niet. Dus de zak met vuilnis maar naast de container gezet.
Dat mag natuurlijk niet, maar op een appartement heb je weinig plek om een vuilniszak die stinkt, te bewaren. Dan moeten ze maar deugdelijke spullen leveren. Vandaag dus gebeld met het telefoonnummer dat op het pasje staat voor storingen en bij verlies.
Een lief stemmetje nam op. Ik vertelde haar wat er aan de hand was en ze begreep het. Dat was al heel wat. Nadat ze mijn pasnummer, waarom zij had gevraagd, ongeveer 10 keer had herhaald vertelde ze dat zij onze pas nog een keer had geactiveerd en dat het dan morgen, Hemelvaartsdag, hij het zou moeten doen. Zo niet dan moest ik naar de gemeente gaan voor een nieuwe. Waar ik in de tussen tijd ook mijn vuilnis kwijt kon dat wist ze ook.
Dan zet ik het wel naast de container net als gisteren avond zei ik. Nee niet doen hoor was haar antwoord dan krijgt u een bekeuring. Dan moet ik het maar in de Zaan gooien was mijn alternatief.
Ze kon er natuurlijk ook niets aan doen en ik beeindigde het gesprek. Maar waar om ben ik nu tegen deze manier van vuil ophalen.
1e Het is storing gevoelig zoals uit bovenstaande blijkt.
2e Het kost allemaal klauwen met geld.
3e Als je je pas kwijt bent moet je 15,- betalen.
4e De volgende stap is dat de gemeente gaat controleren hoeveel afval je per maand hebt, zodat ze je per gewicht kunnen laten betalen.
Want dat is de bedoeling van deze manier van vuilnis ophalen zodat de Gemeentekas op deze manier gespekt kan worden.
Steeds meer is de Gemeentelijk en centrale overheid bezig om ons te controleren.
Big brother is watching you.

Please follow and like us:

1 thought on “Big Brother is fucking watching You

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.