Het is met mobiel internet in ons land droevig gesteld. De providers kunnen hun klanten vooraf ongestraft van alles beloven, terwijl zij op dat moment al weten, dat ze hun beloften niet waar zullen maken.

 

In de grote steden werkt alles prima: Amsterdam heeft zelfs al G-4, terwijl diezelfde providers hun klanten buiten de grote steden, waar lang niet altijd kabels liggen en men juist veel meer op mobiel gebruik is aangewezen, slechts internet met trekschuit-snelheid aanbieden.

 

Daardoor lopen de kosten voor die klant vaak onnodig hoog op.

Dat gebeurt, omdat de verbinding vaak wegvalt, waardoor de inlogprocedure steeds opnieuw begint.

Mobiel de digitale factuur van je provider in de periferie controleren kost, dankzij diens belabberde verbindingen, soms meer dan 3 kwartier gepruts.

Dit slechte geklungel moet overigens wèl met goed geld worden betaald, zonder dat daar zelfs een standaard compensatie tegenover staat en dat is te gek voor woorden!

 

Deze – onwettige(!) – discriminatie hebben de bewoners in de periferie te danken aan de doorgeschoten over-facilitering van de grote steden.

Daar zijn de communicatie voorzieningen wèl in overvloed voorhanden, terwijl deze in de periferie, zelfs op een paar kilometer afstand van de zendmasten, al krakkemikkig zijn.

Dankzij die over-facilitering loopt de stadsjeugd daarnaast ook nog gemiddeld met een een telefoonschuld van € 1050,- per persoon rond.

De klant in de periferie, die wel netjes betaalt en die die geen behoorlijke alternatieven heeft, moet anno 2013 nog steeds, met “hamer en beitel”, tegen veel te hoge kosten, internetten om de stadsbewoner met zijn GSM wèl oeverloos te kunnen laten “leuteren”!

 

Helaas is er in ons maffialand geen toezichthouder, die behoorlijk toezicht houdt.

Daarom kennen we deze wantoestanden van veel te veel te moeten betalen voor “gebakken lucht”.Zoals met alle nutsvoorzieningen, hebben we dat mede te danken aan de veel te ver doorgeschoten privatisering, de schandalige graaicultuur van onze egoïstische managers en de klaarblijkelijke onwil om behoorlijk te handhaven.

Zelfs bij onze nutsvoorzieningen werd en wordt iedereen nog steeds grootschalig belazerd en werd- en wordt iedereen nog steeds straffeloos van zijn(!) geld beroofd.

 

Wie waren die onbeduidende politici ook al weer, die destijds “in hun almacht” zelfs voor de camera durfden beweren, dat Nederland het best bestuurde land van Europa is?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.