Net als het betonblokken bij ´t Sylter Buitenrif in zee gooien, waardoor onze vissersschepen met hun netten vast komen te zitten, waardoor zij kunnen omslaan en er weer een paar zeemansvrouwen en zeemanskinderen, weduwe en wees zullen worden is het enteren van een boortoren ten zuiden van Nova Zembla waar door de bemanning bij hun werkzaamheden gehinderd wordt en zelfs in gevaar wordt gebracht een misdaad.
Daarom is het terecht dat Rusland het schip die deze piraten vervoerde aan de ketting heeft gelegd en haar bemanning vast heeft gezet om te berechten.
En wat doet onze minister Timmerman?
Hij heeft Rusland opgeroepen om deze piraten direct vrij te laten en het piratenschip Arctic Sunrise vrij te geven.
De in het pak met stropdas gestoken milieu activist Diederick Samson zal hier voor wel opdracht hebben gegeven en de vazallen in de regering met Mark Rutte voor op zullen hem geen stro breed in de weg hebben gelegd en ja en amen hebben geknikt.
Natuurlijk Diederick we zullen direct een brief op hoge poten naar Poetin sturen en hem dreigen dat wij zijn gas en olie niet meer zullen afnemen.
Schande dat deze organisatie van onze belasting centen de reputatie en onze verhouding met Rusland op het spel durft te zetten.
Als we in Nederland moeten bezuinigen dan moet de subsidie van miljoenen aan deze misdadige organisatie Greenpeace direct stop worden gezet.
Ook moeten hun kantoren in Nederland direct gesloten worden en mogen hun schepen nooit meer een Nederlandse haven aandoen.
Zal ze leren om onschuldige arbeiders en zeelui die vroeger allemaal op de PvdA stemden in levens gevaar te brengen.
Maar wedden dat Rutte naar milieu activist Samsom zal luisteren zoals hij het afgelopen jaar al door heeft gedaan waar door dit land naar de bliksem gaat.

2 thoughts on “Misdaadorganisatie Greenpeace

 1. Hallo Baliganger, voordat er met vingers gewezen wordt is het verstandig alle feiten op een rijtje te hebben. Ondanks de eventuele schade aan de band tussen Nederland en Rusland had Rusland geen rechten om het schip te enteren en te bemanning gevangen te nemen. Er werd gevaren onder Nederlandse vlag en vreedzaam protesteren is ook op internationale grond toegestaan. (zoals ook allemaal netjes is behandeld in het standaard nieuws)

  Economische belangen of niet, ook Rusland zal moeten werken volgens de regels. Maar zoals we kunnen zien in dat land stellen regels soms weinig voor als deze binnen een korte tijd kunnen worden omgegooid voor eigenbelang. Dus ik ben het eens met Joop dat Greenpeace had kunnen weten hoe dit eventueel af zou lopen, maar ik neem aan dat dit meegenomen is in hun plan.

  Daarnaast wil ik je nog even wijzen op de zogenaamde miljoenen subsidies die Greenpeace zou ontvangen. Van de goede doelen in dit land en wereldwijd is Greenpeace een van de weinigen die volledig steunt op donaties en dus niet op subsidies. Hierdoor kunnen zij hun eigen plan trekken en zijn ze niet afhankelijk van meningen van hun financiers. Iets wat er helaas niet meer te zeggen valt over enkele andere goede doelen wereldwijd.

  Ik hoop dat jouw verhaal je heeft opgelucht en de verdoezeling voor uw ogen heeft weggeblazen. Dan kunnen we nu weer overgaan naar een redelijke en eerlijke discussie in plaats van ongefundeerde standpunten schreeuwen en vingertjes wijzen. Iets waar deze maatschappij niet veel beter zal worden.

  Fijne avond!

 2. Greenpeace mag best protesteren: we leven hier uiteindelijk in een vrij land: dat denken we. Maar als Greenpeace zich tegen het Rusland van Poetin richt, dan had zij zich – als volwassen organisatie – ook moeten realiseren, dat Poetin een van de weinige staatshoofden is, die altijd doet wat hij zegt.
  Een gewaarschuwd mens …………!!!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.