Met ons boerenverstand voelen de meesten van ons dat zaken in Nederland niet kloppen.
De afgelopen jaren worden alleen de belangen gediend van “het kader” van bedrijven en hun aandeelhouders. Het parool is op korte termijn zo veel mogelijk binnenharken.
Wat moet je daar voor doen….. Schaalvergroten. Schaalvergroten en schaalvergroten. Je koopt je kleine concurrent voor een leuk prijsje, waarvan de oude eigenaren vervolgens de rest van zijn leven kan feestvieren en je verhoogt je eigen salaris en je geeft jezelf natuuuuurlijk een fikse bonus want je hebt het zo geweldig gedaan. Vervolgens pers al het creatieve talent uit het bedrijf en schoffel je het laatste beetje eigen vermogen in je eigen zak. Dan is het moment gekomen om de hele toko aan een buitenlands bedrijf aan te bieden. Klaar is Kees. Nog ff 20 miljoen tassen en je hoeft ook niet meer te werken.

Om te blijven eten heb je een hengel nodig. Aan een enkel visje heb je niks.
Onverantwoorde zakkenvullers zoals hierboven hebben al heel wat Nederlandse hengels verkocht. Bijvoorbeeld de KLM, Polygram, Nuon, Essent, ABN Amro, Hema, Bijenkorf, Grolsch, Nutricia, Organon , Hoogovens,etc, etc. Geen lullige bedrijfjes. Nog even en we hebben geen hengels meer om onze eigen visjes op het droge te trekken, want ik kan je met mijn boeren verstand garanderen dat de winsten vloeien naar het land waar het hoofdkantoor zit en dat is dan niet hier in Nederland.
De eerste de beste Lul die weer een Nederlands bedrijf in de showroom zet moet per direct op water en brood worden gezet en zij geïncasseerde bonussen en salarissen van de afgelopen vijf jaren aan mij geven.

Zullen we de opbrengsten van die landverraders maar eens naar ons toe binnenharken.

  • Ja, lijkt me een goed idee. (0%, 0 Stemmen)
  • Nee, das zielig (0%, 0 Stemmen)

Total Voters: 0

Loading ... Loading ...

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.