Het AD “kopte” gisteren, dat uit een FNV enquette onder belastingambtenaren blijkt, dat de fiscus € 3,5 miljard bij fraudeurs en foute bedrijven laat liggen` vanwege de, aloude dooddoener van personeelstekort en tijdgebrek voor de controle. De Fraudeurs en foute bedrijven worden wel herkend, maar die mogen van de leiding niet worden aangepakt

En al ontkent staatssecretaris Weekers dat haastig, het blijft natuurlijk wel een schrikbarende uitkomst.

Vooral, als je je realiseert dat dit ongeveer hetzelfde bedrag is, wat de minima en middengroep dankzij die, met fiscale rust gelaten fraudeurs en foute bedrijven, onrechtmatig in hun knip mogen houden. Dan hebben we het nog niet eens over onze roofbankiers, die nog steeds schaamteloos vrijuit gaan!

 

Het is nog schrikbarender, als we ons realiseren dat, diezelfde ruimhartige fiscus voor maatschappelijke tuig, voortdurend mierenneukend door de aangiften van nette mensen, zoals hardwerkende ZZPers en andere zelfstandigen  sluipt.

Dat doet ze dan bijvoorbeeld om de reeele kosten van het kantoor onder eigen dak – voor de wettelijk(!) verplichte bedrijfsadministratie, de zakelijke gesprekken en de noodzakelijke werkvoorbereiding uit de aangiften te schrappen, als er geen afzonderlijke voordeur, eigen toilet en keuken aanwezig zijn.

 

Ook voert ze nog steeds stiekem, met haar Grondwettelijk verboden Vrijplaatsenbeleid, waarmee ze het tuig, waar de deurwaarders niet aan de deur durven te komen, met een schandalig lage belastingheffing van wel 3% (!) onrechtmatig bevoordeelt.

 

We zien ook vaak genoeg, dat in Nederland o.a. omgeving Soesterberg – wonende Nederlanders, al jarenlang in auto’s met Duitse kentekens (bijvoorbeeld Kleve, Cuxhaven, enz.) rondrijden, waarmee zij zich aan de absurde BPM en -Nederlandse Motorrijtuigenbelasting kunnen onttrekken, terwijl ieder ander de volle, fiscale mep krijgt.

 

Elke winkelier moet zijn inkopen in zijn administratie met facturen aantonen. Coffeeshophouders echter, worden door de fiscus op hun eerlijke gezicht geloofd, want die krijgen van hun criminele toeleveranciers natuurlijk geen facturen en zo wordt hen geen strobreed in de weg gelegd. Ieder ander krijgt die mensvijandige, fiscale bureaucratie dus wel volledig om z’n oren en wordt aansluitend  bureaucratisch vermalen!

Dat gebeurt allemaal vanuit de stoffige, maar wel beruchte opdracht Befehl ist Befehl: want in Den Haag zijn ze echt geen haar beter!!!

1 thought on “Onze fiscus blijft Jan met de pet maar schaamteloos discrimineren!

  1. Het is zelfs zo, dat multinationals (IKEA, McDonald’s, noem maar op) 0% belasting betalen. Laten ze dit nu eens met 3 % verhogen, dan levert dit de staat 20 MLD (laag aangehouden) per jaar op!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.