De rapportage van de Commissie Cohen toont klip en klaar aan dat, tijdens de Harense rellen, de rechtshandhavers niet hebben gehandhaafd.
Daar werd zelfs een oudere man door zo’n killer/reltrapper met een straattegel gemolesteerd.
Vervolgens werden een aantal winkels beroofd en andere eigendommen vernield, werden auto’s in brand gestoken en werd straatmeubilair gesloopt.
De commissie was helder in haar conclusies: er werd nauwelijks gehandhaafd en de organisatie daarvan was bedroevend.
Daarin was de commissie – terecht – keihard.
Waar de commissie opvallend soft over oordeelde, dat was de bagatellisering van de ernst van de misdragingen van die relzoekers en reltrappers!
Want laten we eerlijk zijn: Haren werd door dat tuig gedegradeerd tot oorlogsgebied en de handhavers lieten dat vrijwel ongehinderd gebeuren.
Dankzij deze feiten lopen er in Haren op dit moment nog veel te veel mensen heftig getraumatiseerd rond.
En die handhavers………? Die zijn drukker met zichzelf dan met de getraumatiseerde slachtoffers en hun enorme schade.
Die handhavers hadden, de uitlokkers van die ernstige delicten, als keihard voorbeeld, gecontroleerd moeten laten neerschieten!
Jammer dan voor dat tuig, maar zij hebben wel, dankzij hùn keuzevrijheid, die nette mensen, daar in Haren, geterroriseerd en gemolesteerd.
Die slachtoffers/bewoners kregen van dat tuig die keuzevrijheid niet!
Als relzoekers en reltrappers doelbewust problemen opzoeken, dat moeten ze maar weten, welke risico’s zij in hùn keuzevrijheid nemen: zo gaat dat in oorlogsgebied!

3 thoughts on “Rapport van de Commissie Cohen

  1. Sinds gisteren is duidelijk, dat zo’n 200 Harense slachtoffers van deze rellen met hoge schade zitten. Die schade zou vergoed gaan worden uit een Justitiefonds van slechts € 20.000,-. Dat betekend een fooitje van € 100,- per persoon en daar zal onze hebberige fiscus ook nog wel een deel van gaan opeisen. Dit is weer zo’n ambtelijke prutsoplossing, waar geen mens wat aan heeft.
    Justitie moet gewoon de namen van die vernielers bekend maken en hen uit de anonimiteit halen, zodat die, nu door de overheid in de steek gelaten, slachtoffers hun schade op de vernielers kan verhalen.
    Wedden dat dit tuig dan daarna nooit meer aan dit soort rellen zal meedoen?

  2. Een deel daarvan waren geen jongetjes, maar ordinaire killers en reltrappers, die er niet voor terugdeinsden om een oude man met een straattegel te molesteren. Dat zou je vader eens moeten zijn geweest!
    Als die jongetjes mensen willen molesteren zoals dat trouwnes wekelijks gebeurt, dan moet die onafgebroken spiraal van minachting voor andermans lijf en goed keihard worden doorbroken.
    Dat is de enige taal, die dat tuig begrijpt. En wat die “jongetjes” betreft,ik schreef “de aanstichters van die rellen” en dat is n.m.m. heel wat anders, dan waaraan jij refereert.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.