8 thoughts on “Volgens huisarts Johan Tielen klopt het Corona beleid helemaal niet.

 1. Wat een triestheid om als arts en wetenschappelijk opgeleide medeburger deze juichende massa toe te spreken. Ik vind het juist angstaanjagend om alles in twijfel te trekken, ontkenning van feiten is juist een teken van angst. sta vandaag aan het bed van 38 jarige zonder andere aandoeningen die door COVID geveld is, wat een ontkenning van leed en naast sterftecijfers enorme ziektelast. Deze man komt van oorsprong uit Zuid Amerika en is Nederland enorm dankbaar voor de vrijheid van meningsuiting. Wat is er mis met proberen te voorkomen dat we allemaal tegelijk ziek worden? als je een beetje aanpassingsvermogen hebt dan kun je dit toch verdragen? schaamteloos om alleen maar af te geven op je eigen regering, kijk naar VS, Brazilie, Australie, waar is het dan zoveel beter? Zweden? Waar blijven de acties om daadwerkelijk te helpen in plaats van 1/4 van Nederland angst aan te praten voor hun eigen regering? In al die maanden van sprookjes vertellen dat er een grote boze wolf is waar we helemaal niet bang voor moeten zijn, heb ik nog niets gezien van enige actie die tot een verbetering leidde. Ik snap dat het heel fijn zou zijn als ziektes niet zouden bestaan en corruptie niet, onaardige mensen niet, iedereen gezond zou zijn, alles eerlijk verdeeld was maar dream on is dit zoals jullie de wereld zien? Jullie verwijten mensen zoals ik dat we blind achter de regering aanlopen maar ondertussen staan duizenden verpleegkundigen , verzorgenden en ja, artsen aan het bed van doodzieke mensen en staan ze bij in hun herstel, hun sterven, sta hun familie bij en werken ons het schompes om iedereen de zorg te geven die men nodig heeft.
  Dus stop met mensen bang maken voor een regering in een welvaartsland ten top en doe iets voor je zieke medemens in plaats van gezonde mensen naar een negatieve anti kant trekken.
  Voor mijn gevoel speelt hier veel meer een ansgt achter dan men wil toegeven. De angst voor iets wat je niet kent, de angst dat maatregelen te zwaar voor je zijn, het zou mijns inziens veel beter zijn mensen weerbaar te maken voor moeilijke situaties en dat doet deze dokter niet, die gaat mee in de angst om de feiten dan maar te ontkennen. Dat is niet volgens de eed die deze arts afgelegd heeft.

  1. U spreekt uzelf volkomen tegen in dit onzinnige, waarschijnlijk goed bedoelde betoog… Het punt in nou net DAT er ziektes bestaan en men in de illusie van onsterfelijkheid denkt te leven, waar we wel even (?) “samen” wat aan moeten doen volgens de regering! Werden we allemaal maar gewoon tegelijk ziek, dan was er zo groeps immuniteit, maar nee, onze eigen inmuunsysteem moet afgezwakt worden door ongezonde mondkapjes en stupide carantaine regels… DAAROM moeten we ook banger zijn voor de dictatoriale maatregels dan dat hele virus! Zeker weten dat DAAR de angst ook zit bij mensen die tegen het beleid zijn. Niet bij het soort virus, hoe erg ook voor die individuen die er mogelijk behoorlijk ziek van worden… Schijnmaatregels en dwang is NOOIT uit liefde of bezorgdheid, maar uit eigenbelang.

 2. Tjongejonge, wat erg voor het Slingelandziekekenhuis om zo’n complotdenker in de gelederen te hebben. Misschien moet hij even langs gaan op de ic en aan de verpleegkundigen daar vragen of het allemaal overdreven wordt. Lijkt erop dat hij zelf graag wil aanschuiven bij de talkshows….

 3. Ik denk echt dat mensen door (medische)techniek het gevoel met de natuur volledig zijn kwijtgeraakt en nu hopen -door absurde dictatoriale regels van bovenaf-, van een mogelijk virus of de dood gered te worden. En dat dit ten diepste de kern is van de cognitieve angst bij de bevolking die de regering blindelings achterna lopen… Ziekte overkomt ons nou eenmaal. Laat je niet massaal voor de gek houden door schijnmaatregels! Leef! Want leven en blijschap maken je lichaam en geest gezond. Niet mondkapjes, depressies en uitgestelde ziekenzorg.

  Waar we wel bang voor moeten zijn, is een dictatuur, waarin niets meer mag maar alles moet. Ja, maar als er een vaccin is komt het goed!? Maar dat vaccin werkt maar tijdelijk en virussen muteren, dus what’s next? Een maatschappij, waar mensen buitengesloten worden als ze weigeren, omdat die het recht over hun eigen lichaam willen behouden?? En nee, dit gaat niet vanzelf over… tot dat we masaal zeggen ”dit nooit meer”.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *