Geld

Uit hun ambt gezette horrordokters  kunnen ongestoord doorgaan, dankzij onbekwaam toezicht en laks vervolgingsbeleid.

Enorme, ongestrafte wantoestanden in sommige ziekenhuizen.

Levensgevaarlijke TBS’ers plegen vaak binnen 24 uur opnieuw hun overvallen.

Hooligans krijgen een veel te kleine  werkstraf voor hun misdadige gedrag en worden daarnaast nog steeds niet veroordeeld tot schadevergoeding.

Grote criminelen worden nog steeds  vrijgesproken op grond van procedurele missers, in plaats van dat het OM de gelegenheid wordt gegeven om een procedurefout te herstellen.

Miljoenen Nederlanders en vrijwel alle pensioenfondsen werden grootschalig- en straffeloos door onze  maffiabanken opgelicht met financiële nepproducten.

Wanpresterende, multinationale  accountants geven straffeloos onbetrouwbare accountantsverklaringen bij woningcorporaties af.

Lagere overheden subsidiëren jaar-in-en-jaar-uit onrechtmatig(!) onze professionele voetbalbedrijven die, net als andere ondernemers, eigenlijk gewoon failliet zouden moeten gaan.

Nederland telt zo’n 1500 coffeeshops, die allemaal hash verkopen, die hier niet mag worden geproduceerd of worden ingevoerd, terwijl de politie slechts af en toe, natuurlijk volgens afspraak, wat illegale hennepplantages oprolt.

Onze wanpresterende maffiabanken zijn zogenaamde “systeembanken”. Daardoor draait de overheid, dus de belastingbetaler(!), automatisch op voor hun bancaire  rotzooi, om ons krakkemikkige betalingssysteem overeind te houden. Er is inmiddels voor vele miljarden aan steun  verleend  aan systeembanken: ING, ABN AMRO, SNS REAAL, Fortis en   superoplichter AEGON en wij moeten voor dat tuig allemaal  bezuinigen.

De oliemaatschappijen maken al decennia lang verboden prijsafspraken en die gaan tegenwoordig – openlijk – zelfs tot in tienden van centen.

De zorgverzekeraars bepalen  tegenwoordig het zorgbeleid, waardoor iedereen steeds meer moet  betalen voor steeds minder zorg.

De meeste telecombedrijven  berekenen veel te hoge tarieven en beroven vervolgens hun klanten al decennia lang van hun, vooraf ingekochte, belminuten.

Tot dusverre faalt het overheidstoezicht daarop opvallend,  wendt justitie demonstratief het hoofd af en blijven de daders en de    verantwoordelijken voor die wantoestanden nog steeds schaamteloos buiten schot.
De kleine, nette burger echter, die wordt wèl straffeloos door de overheid in haar bureaucratische mangel vermorzeld en draait  automatisch op voor de bebonusde stroppen, de daarop volgende  bezuinigingen en ziet diens koopkracht jaar in en jaar uit met    sprongen dalen.
Maar……….…., we leven wèl in een rechtsstaat en zonder klassenjustitie???

Please follow and like us:

1 thought on “We leven wel in een rechtsstaat zonder klassejustitie???

  1. Bovenstaande wordt je gewoon opgelegd, niet gevraagd.
    De overheid is rot tot op het bot. Ik zeg minimaliseren die hap.
    Het volk zou eigenlijk in opstand moeten komen, maar het volk is te laf.
    Je bent in Nederland al snel een roepende in de woestijn.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.