180 euro

Mijn dochter van 20 studeert fysiotherapie en verdient een zakcentje bij, bij een koeriers bedrijf. Naast haar studiebeurs is dat een noodzakelijke aanvulling om de maand rond te komen. Parttime natuurlijk, omdat ze ook nog moet studeren. Aan de eind van de maand blijft er ongeveer netto € 300,- over. Een maand geleden werd ze met haar autootje van de baas geflitst omdat ze door rood licht zou hebben gereden. Dat is niet netjes en dat moet ze natuurlijk niet doen, maar volgens haar gebeurde het omdat ze van weghelft verwisselde enzo en ze kwam net op de baanhelft van het stoplicht enz, kortom gewoon een samenspel van ongelukkige factoren…. OK ze was geflitst dus een bekeuring. Vandaag lag hij op de mat bij haar en hing ze bij mij huilend aan de telefoon. Tweehonderdveertig euro, ja je leest het goed, TWEEHONDERVEERTIG EURO moet dat meissie betalen aan die criminelen in Den Haag of Brussel. Gewoon haar hele maand werken voor haar naar de Gallemiezen. Dat mag ik dus betalen want die griet kan dat natuurlijk niet
He lul van een Rutte en je collaborateurs je wordt weer bedankt.

Dat meisie heeft gewoon de wet overtreden en moet dan maar een maand niet eten

 • Mee eens ! (0%, 0 Stemmen)
 • Mee oneens ! (100%, 2 Stemmen)

Total Voters: 2

Loading ... Loading ...

Please follow and like us:

13 thoughts on “Zo een bekeuring is gewoon schoftig

 1. Gelukkig heeft deze wegpirate niemand aangereden toen ze door rood knalde. Terechte (hoge) boete. Die doet het hopelijk nooit meer.

 2. Dan bent u nu ongeveer 30 euro rijker op dit moment. Maar eerlijk is eerlijk de wet is de wet en maakt geen onderscheid met verkeersovertredingen, ook niet bij een student. Misschien had uw dochter iets minder haast moeten maken!

 3. “Dat meisie heeft gewoon de wet overtreden en moet dan maar een maand niet eten”

  Wat een onzin! Zij is fout, dat kan papa anderen niet aanrekenen.

 4. Fout is fout. Maar iedereen maakt wel eens een fout en dan hoort de overheid daar geen bedragen voor te berekenen die voor een gewoon inkomen niet op te brengen zijn. Dat is asociaal.

 5. Tsja, dat is Nederland. Ze had voor minder geld iemand kunnen mishandelen.

  Of een verkeersovertreding die niet geautomatiseerd is. Het gebruik van richtingaanwijzers wordt tegenwoordig geheel niet meer bestraft.

  Sneu voor d’r.

 6. Dat de verkeers boetes exorbitant hoog zijn zal niemand kunnen ontkennen. Dat kabinet Rutte deze bekeuringen zo hoog hebben gemaakt, heeft alles te maken met de hoeveelheid geld die verplicht bijeen moet worden geharkt. Ieder van ons kan per ongeluk in de fout gaan. Dat doe je met dit regime dat in Den Haag de scepter zwaait absoluut niet expres. Meer blauw op straat moet worden opgebracht door de burger. Door rood licht rijden is natuurlijk levensgevaarlijk, dat valt niet te ontkennen. Maar wie het verhaal van deze meneer goed leest merkt op dat het bij het verwisselen van de rijbaan gebeurde. Misschien moest ze wel uitwijken, weten wij veel. Hoe vaak maak je niet mee dat het verkeerslicht zo staat afgesteld dat oranje ineens overgaat naar rood of dat je achter een vrachtwagen hangt die op de kruising stil moet staan waardoor jij als je eindelijk kunt aansluiten door rood heen gaat. Iedereen weet dat er heel veel verkeerssituaties bestaan die ernstig tekort schieten. Ik vind in dit geval dat de bekeuring niet terecht is. Je hebt de letter en de geest van de wet. De geest is verdwenen en de letter overheerst. Ikzelf heb het meegemaakt met mijn eigen vrachtwagen. Met groen licht optrekken en door een treuzelaar met de achterkant door rood. Ik heb mijn bekeuring aangevochten en gewonnen. Hier in Nederland gaat het alleen nog maar om het geld. Dat zootje in Den Haag moet zo snel mogelijk verdwijnen en misschien moeten er eens een paar verkeersdeelnemers door het lint gaan. Flitsen doen ze graag maar als ze ergens op af worden gestuurt waar ze misschien wel rake klappen kunnen krijgen dan zie je niet de flapdrollen. Wie vandaag v heeft gekeken hoorde hoe de politie verstek liet gaan bij de vrouw die vier maanden lang misbruikt werd. Op de linkerhoek worden drugs gedeald, aan de rechterzijde rij jij met een kapot achterlichtje met je fiets. Jij krijgt een bon want naar de andere kant durven niet op te gaan. Stelletje Haags tuig en alles wat daaronder hangt om het beleid uit te willen voeren. Stuur ze maar naar Syrie of Afghanistan. Kunnen ze hun broek vol schijten.

 7. Ze proberen steeds meer “legaal” te jatten! Straks kun je op straat niet meer roken, eten, drinken, lachen, praten of roepen, zonder een boete te riskeren! En blijven wij dit nu accepteren of zijn ze hier zo masochistisch?

 8. Kortom ze maakte een fout en reed dus door rood. 240 euro is idd een heel hoop geld, maar in dit geval terecht. Misschien een les om de volgende keer wel te stoppen voor een rood stoplicht en beter uit te kijken. Gelukkig kwam er niemand aan toen zij hard aan kwam rijden. Iemand dood rijden is nog duurder. Handhaven van regels is terecht, begrijp die ophef van meneer daarom niet. Door rood rijden = bekeuren. Er is in NL geen verschil tussen een jong zielig meisje / jongen, iemand die net moet rondkomen of een multimiljoenair die door rood rijdt. Gelukkig maar. Voor ieder dezelfde boete. Als meneer niet eens is kan hij overigens bezwaar maken / naar de rechter stappen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.