Het is toch ongelofelijk dat Kamerleden, u weet wel dat zijn volksvertegenwoordigers die gekozen zijn door het stemvee, tijdens de laatste kamer verkiezingen, tegen de 1 miljard bezuinigingen zijn op ontwikkelingssamenwerking. Meer dan 80% van de Nederlandse kiezer is hier voor en slaakt een zucht van verlichting, “eindelijk” , eindelijk wordt er wat gedaan aan het nutteloze dempen van deze bodemloze put waar wij met zijn allen 0.7% van ons bruto nationaal inkomen in flikkeren. Het geld komt niet op de juiste plaats. Het begint al in Nederland waar zakkenvullende directeuren en hun aanhang van z.g. hulporganisatie,s het bedrag al aardig afromen.
Dan komen de regeringsleiders van de begunstigde landen die zich er mee verrijken en er wapens van kopen. En dan pas als er nog een paar euro’s overblijven krijgt de bevolking van zo’n begunstigd land ook nog een aalmoes.

*In ons land kunnen we de ouderen niet meer verzorgen, pyjamadagen en dat soort kreten zijn schering en inslag omdat er geen genoeg personeel is omdat de bejaarden tehuizen het personeel niet kunnen betalen.
*De criminaliteit, door de open grenzen, voornamelijk begaan door Oost Europeanen en Marokkanen, is niet te bestrijden omdat politie niet genoeg personeel heeft.
*De pensioenen worden verlaagd zodat de mensen die hun hele leven hard hebben gewerkt nu niet krijgen waar ze recht op hebben, want het geld is op.
*De benzineprijzen stijgen de pan uit omdat de regering geld te kort komt.
*Ook wordt er op cultuur in Nederland veel minder subsidie gegeven omdat we via ontwikkelingshulp Sinterklaas blijven spelen.
*Het onderhoud aan het Nederlandse wegennet is nog nooit zo slecht geweest.
*De zorgpremies gaan elk jaar met sprongen om hoog.
En zo kunnen we natuurlijk nog een tijdje door gaan.
Jammer dat de dissidenten binnen het CDA en de rooie rakkers van PvdA, SP, Groenlinks en D66 zo spastisch doen over deze maatregel.
Zij pretenderen dat zij het volk vertegenwoordigen maar dat is niet zo.
Zij luisteren niet, nee zij zijn stok doof voor wat hun achterban wil.
Lekker zo door blijven gaan dan wordt er in ieder geval niet op jullie partijen gestemd.
Laten we blij zijn met de PVV en Wilders die voor tegengas zorgt tegen deze rode horde die zegt dat zij het volk vertegenwoordigen.

16 thoughts on “4 Miljard ontwikkelingshulp in eigen land lijkt me beter besteed

 1. Die z.g. voorstanders van veel geld naar ontwikkelingssamenwerking zijn waarschijnlijk zelf werkzaam in deze miljarden industrie of zijn zoals de zg CDA corifeen als Lubbers omgekocht door de ontwikkelingshulp maffia.

 2. Duidelijk stuk van de schrijver. er ataat geen letter verkeerd geschreven. De tegenreacties geven al aan uit welke politieke hoek ze komen.

  Dat Nederland naar de kloten is geholpen is totaal geen nieuwtje. De omstreden maatregelen rondom de zorg en de verhoging v/d BTW zijn niet alleen rampzalig voor de minima maar evengoed voor de werkende armen, onze ouderen en de mensen die door hun handicap niet kunnen werken. Ooit is namelijk bedacht dat door inhoudingen op het loon via premies op het salaris ook de zwaksten deel van de samenleving konden blijven uitmaken.

  Wat ik hier in enkele reacties bespeur is voornamelijk onhebbelijkheid. De ikke en de rest kan stikken mentaliteit. Riekt heel erg naar het liberale gedachtegoed “ieder voor zich”. Wat schrijver beoogd is niet meer dan duidelijk maken dat ontwikkelingsgelden in verkeerde zakken verdwijnen. En dat al vele jaren lang. Datzelfde is ook bij de meeste hulporganisties het probleem. Er staat tot dusver niks verkeerds geschreven.

  Joop Den Uyl sloeg met z’n gezinshereniging de plank behoorlijk mis. Dure grap geweest. Bos hielp de banken overeind met ons geld. Het gros daarvan is nu al in staat gebleken om de miljarden schulden terug te betalen plus daarnaast een nieuwe buffer van honderden miljarden voor dat desastreuze Europa samen te brengen in zo’n zogenaamde reddingsfonds.

  Nik reddingsfonds. Een buffer om wanneer het spaak loopt de rijken weer van startkapitaal te kunnen voorzien. En Bos, verdween als Wouter de kabouter met stille trom vioa de achterdeur. Waar naartoe? Oh ja! Kok verried ook het werkvolk waar hij ooit voor stond en wat er nu zit maakt er evengoed een potje van. Nederland gaat niet naar de kloten, Nederland IS al naar de verdoemenis geholpen door het binnenhalen van alle tuig en het zichzelf verrijken van bestuurders in allerlei regionen. Waar ik, en met mij vele anderen levenslang keihard voor hebben gewerkt is finaal onder onze voeten weggemaaid. Alles hebben ze naar de kloten geholpen. Werkelijk alles, terwijl de heren en dames bestuurders zichzelf goed hebben vet gemest. Laat de slagers om die varkens te slachten maar komen. Aan de vette nekken in Den Haag kunnen ze vast wel zien wie ze als eerset moeten prikken. Nederland is verkwanseld inclusief een groot deel van de bevolking. Als je niet productief meer bent ben je afgeschreven. Het nieuwe werken en het nieuwe politieke denken in een nieuwe wereld!

 3. Dat Nederland naar de kloten is geholpen is totaal geen nieuwtje. De omstreden maatregelen rondom de zorg en de verhoging v/d BTW zijn niet alleen rampzalig voor de minima maar evengoed voor de werkende armen, onze ouderen en de mensen die door hun handicap niet kunnen werken. Ooit is bedacht dat door inhoudingen via premies op het salaris iedereen deel van de samenleving kon blijven uitmaken. Wat ik hier in enkele reacties bespeur is voornamelijk onhebbelijkheid. De ikke en de rest kan stikken mentaliteit. Riekt heel erg naar het liberale gedachtegoed. Wat schrijver beoogd is niet meer dan duidelijk maken dat ontwikkelingsgelden in verkeerde zakken verdwijnen. Datzelfde is ook bij de meeste hulporganisties het probleem. Er staat niks verkeerds geschreven. Joop Den Uyl sloeg met z’n gezinshereniging de plank behoorlijk mis. Dure grap geweest. Bos hielp de banken overeind met ons geld. Het gros is nu al in staat gebleken om de miljarden schulden terug te betalen plus daarnaast een nieuwe buffer van honderden miljarden samen te brengen in dat beruchte fonds. En Bos, verdween als Wouter de kabouter met stille trom vioa de achterdeur. Waar naartoe? Oh ja! Kok verried ook het werkvolk en wat er nu zit maakt er evengoed een potje van. Nederland gaat niet naar de kloten, Nederland IS al naar de verdoemenis geholpen door het binnen halen van alle tuig. Waar ik, en met mij vele anderen levenslang keihard voor hebben gewerkt is finaal onder onze voeten weggemaaid. Alles hebben ze naar de kloten geholpen. Werkelijk alles, terwijl de heren en dames bestuurders zichzelf goed hebben vet gemest. Laat de slagers om die varkens te slachten maar komen. Aan de vette nekken in Den Haag kunnen ze vast wel zien wie ze als eerset moeten hebben. Nederkland is verkwanseld inclusief een groot deel van de bevolking. Als je niet productief meer bent ben je afgeschreven.

 4. Reactie op nr.7 Dirk Stam
  Beste Dirk je maakt een grote fout door te denken dat Baliganger op de PVV stemt.
  Dat is nl niet het geval en hij zal dit ook nooit doen.
  Echter kan hij het wel met een aantal stellingen van de PVV eens zijn. Hij is dat ook met een aantral stellingen van de ander partijen zoals PvdA, SP, D66 etc. eens.
  Ook op deze partijen zal hij echter ook niet stemmen.
  En een ding weet ik zeker dat als jouw rode cluppie an de macht komt dan gaan we in ieder geval naar de bliksem en zal rechts, Nederland weer uit de ellende, aangericht door de partijen die jij verheerlijkt, moeten halen.
  Kijk maar wat Joop den Uyl, Wouter Bos, Wim Kok en consorten te weeg hebben gebracht.
  Dirk succes met Roemer.

 5. trommelrobbie: Wat dacht je hiervan:

  “De faillissementen van landen komen overal in de EU op ons af. En voor al die landen hebben wij een financieel noodfonds, alleen niet voor onszelf. Uiteindelijk betalen wij. En daar verheug ik me op. Want dan kunnen wij de pensioenen tot de sociale uitkeringen alles alleen nog maar sterk terugdraaien. En dan is er ook gewoon geen geld meer voor miljoenen van een uitkering levende moslims, die overal financieel ondersteund willen worden. Dan ontbrandt de verdelingsstrijd. En dan zullen de burgers alle politieke correctheid vergeten en zich afvragen of ze nog steeds voor sociale dienst van de wereld willen spelen en de vruchten van hun arbeid willen delen met mensen, die hen, behalve kosten, NIETS hebben opgeleverd. Dan wordt het pas echt leuk” !

 6. @6

  Dat is een prima discussie..helaas proef ik met namein de discussie over ontwikelingshulp meer het punt gewoon geen geld aan de buitenlanders , eigen volk eerst mentaliteit…ook een vorm van handje ophouden eigenlijk.

 7. Die zogenaamde ‘volksvertegenwoordigers’ gaan gewoon hun eigen gang. Dat betreft niet alleen de staatssecretarissen of ministers, neen ook de Tweede Kamerleden zitten tijdens belangrijke vergaderingen waar ze behoren op te letten omdat ze straks hun stem moeten uitbrengen, om de minuut op hun iPAD te kijken of er al een berichtje is binnengekomen. Dan stemmen ze in met een besluit dat te stom is voor woorden, zoals vrije tandartstarieven voor de tandarts. Die gek van een minister Schippers blijft ook nog bij haar besluit terwijl heel het Nederlandse Volk tegen is. Ja, dat heet het Volk vertegenwoordigen.

 8. De schrijver van het stukje is blijkbaar vergeten dat we in Nederland niet regeren basis van onderzoekjes van M.de Hond.
  En dat is maar goed ook.
  De regering dient te regeren, niet de oren te laten hangen naar elke week een ander populistisch onderbuik gevoel.

 9. Weet waar ik boos over ben,de PVV die u verheerlijkt maar dat is de mede schuldigen die ons land naar de afgrond dreigt te brengen.
  En straks als we geluk hebben moeten de rode het tij maar weer zien te keren.
  Wees dus gerust een beetje BOOs op je zelf dat je aan die ramp hebt deelgenomen om op de partij te stemmen.

 10. De meeste mensen, zoals TS, realiseren zich totaal niet dat we dankzij goede internationale betrekkingen, in Nederland geld kunnen blijven verdienen. Veel ontwikkelingsgeld komt al aan Nederlandse bedrijven ten goede, en een deel indirect: door steun te geven komen tal van opdrachten bij onze bedrijven terecht. Het idee dat ontwikkelingshulp afschaffen goed voor ons land zou zijn is op niets gebaseerd.

 11. 1@hein2.
  De Ierse Bernadette Devlin heeft dat al eens verwoord: Zodra de volksvertegenwoordigers in de structuur zijn opgenomen vertegenwoordigen zij ook ons niet meer.
  Dat heeft te maken met particratie( het partij standpunt is heilig ) en dat hebben we in ons land. WE hebben daarom in feite geen echte democratie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.