Ik hoor vanavond weer een nieuw sprookje bij het door de overheid als spreekbuis gebruikte Editie nl. Na de loze slogan “40 is het nieuwe 50” waarbij duidelijk werd opgewarmd dat de pensioen leeftijd omhoog moet, werd vanavond de vervolgleugen “100 is het nieuwe 80”
gelanceerd. Nu spuug ik al jaren van dat halfzachte overheidsgeile programma maar ja, ik ben niet de enige in dit gezin en net als bij de overheid heb ik ook hier thuis niets te vertellen dus ik blijf kijken.
De uitspraak is gebaseerd op het feit(?) dat het aantal personen die de 100 halen in 20 jaar is verdubbeld. Net als bij de zwarte pieten discussie zal het om een paar grootsmoelen gaan en een onjuiste afspiegeling wezen van de realiteit.Toen ik er echter wat beter over nadacht blijkt Editie nl er eigenlijk niet zo gek ver naast te zitten, maar wel met een andere reden. Eigenlijk hoort het te zijn: “100 is het nieuwe 50”. Dit kan ik in tegenstelling tot Editie nl wel onderbouwen. In 20 jaar tijd hou je van 100 euro nog maar 50 euro over. Van elke 100 criminelen lopen er inmiddels 50 gewoon vrij rond en van elke 100 verkiezingsbeloftes worden er 50 spontaan vergeten. En deze cijfers geven WEL een beter beeld van de realiteit.

Wordt het nu niet zo zachtjes aan tijd dat dit soort overheidspropaganda naar een omroep verhuist waar toch geen hond naar kijkt? Laten we zeggen een NPO4 of zo. Hier kunnen dan alle mensen die graag naar sprookjes luisteren, voorgelogen willen worden of mensen die niet kunnen slapen naar toe zappen. En er is genoeg materiaal om de zender 24 uur per dag en 7 dagen per week mee te vullen, gezien de onafgebroken stroom aan leugens vanuit de politiek en overheid. Mocht dit echter niet voldoende zijn dan kan het ontbrekende deel worden aangevuld met leugens omtrent het milieu of het gezeik over die zwarte piet die natuurlijk ook ineens een andere kleur moet hebben. Zeg maar “Wit is het nieuwe zwart”. Als laatste voordeel zullen programma’s als Editie nl niet meer nodig zijn en dat is natuurlijk al een hele grote stap in de goede richting.

2 thoughts on “40 is het nieuwe 50

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.