apotheek

Apothekers houden de vinger aan de pols, door voortaan toezicht op de medicatie van patiënten te gaan houden. Dat klinkt prachtig, maar het geeft ook onmiddellijk een hele nare bijsmaak! Diezelfde apothekers hebben immers al vele decennia lang verklaard, dat hun – te hoge – prijzen o.m. worden veroorzaakt, omdat zij o.a. toezicht op onze medicatie hielden en houden. Dat betekent gewoon, dat de samenleving – òf in het verleden, òf nu – ook al door dèze branche wordt bedrogen!
Stapje voor stapje komen we – dankzij de vele fraudemeldingen – er achter dat die – te hoge – kosten van onze gezondheidszorg niet door de patiënten, maar door het wangedrag van zorgverleners ongecontroleerd(!) onbetaalbaar werden en nog steeds worden gemaakt. Overal kan in dit – “old boys network” – dankzij dat opvallend falende overheidstoezicht, grootschalig worden gefraudeerd en gebeurt dat dus ook. Ruziënde specialisten konden immers hele afdelingen “plat leggen” en zo patiënten volstrekt onnodig de dood in jagen, ziekenhuizen kunnen en konden –
ongecorrigeerd- en grootschalig met hun declaraties frauderen. Sedert de jaren 60 bijvoorbeeld al met de ligdagen: 1 dag in het ziekenhuis betekende toren al een factuur voor 2 ligdagen, te weten de dage van komen en de dag van gaan. Dat is “logisch” hè? Dan heb ik het nog niet eens over het gesjoemel met de facturen voor – al dan niet – verrichte handelingen. Hetzelfde geldt voor de medische specialisten, tandartsen en andere medische dienstverleners. Het hele staatstoezicht op dit medische circus stelt immers helemaal niets voor en heeft er alle schijn van, dat het niet meer is dan “een wassen neus”! Ook dit “old boys network” heeft immers z’n eigen, niet controleerbare, “normen en waarden”.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.