Deze zomer las ik het volgende in de krant en het is nog steeds actueel en dit zal het ook wel zo blijven. Ja ook bij mij slaat het fatalisme toe.
Mooi verhaal over discriminatie van de ondervoorzitter van Geel van de Commissie gelijke behandeling. Ook al loop je over van begrip voor die Nijmeegse juwelier die Marokkanen en Antillianen de deur weigert. Het mag gewoon niet want dat staat in de wet! Hij haalt er van alles bij, bevoordelen van vrouwen boven mannen in een kroeg en het rijden zonder achterlicht wordt er zelfs bijgehaald, wat dat er mee te maken had weet ik ook niet.. Dus ook de juwelier zit goed fout, als u dat maar weet……
Hoe zit het dan met al die rechters. Zij moeten sinds 1997 hun nevenfuncties opgeven. Dit lijkt mij zeer eenvoudig uitvoerbaar.
Dan denk je dit is binnenkort over, geen nevenfuncties meer en meer tijd voor je gewone werk. Het is wel inleveren, maar gezien het prima salaris moet dit ook niet zo moeilijk zijn.
In mei stond in het financieel Dagblad dat veel rechters nog steeds en dat is al 14 jaar zo, hun nevenfuncties nog niet hebben opgegeven.
Sancties van het bevoegd gezag zijn er nooit geweest, ook niet van het bestuur van de rechtbank. Had u dat dan verwacht?
Voor de vijand worden de wetten toegepast voor vrienden worden ze geïnterpreteerd. Toen dit in het nieuws kwam reageerde van Geel in het geheel niet.
Kennelijk roept de ene overtreding wel en de andere niet zijn afkeuring op. Is deze selectieve verontwaardiging eigenlijk niet erger dan discriminatie?

Rechters staan boven de wet.

  • Ja natuurlijk (0%, 0 Stemmen)
  • Nee, natuurlijk wel (60%, 3 Stemmen)
  • Nee natuuuuurlijk niet, alleen in het geval van een overtreding wel. (40%, 2 Stemmen)

Total Voters: 5

Loading ... Loading ...

1 thought on “De wet is kennelijk niet van toepassing op rechters

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.