Afrika komt dagelijks in het nieuws met honger, dood en ziektes.
Daardoor denken we met zijn allen dat we ze daar moeten helpen. Tot zover niets mis.
Maar wat mij een grote doorn in het oog is, is de discrepantie tussen het geld cq. hulp die die kant opgestuurd wordt en het gedrag van de plaatselijke regimes. Zij hebben blijkbaar genoeg geld om wapens te kunnen kopen om complete legers tot de tanden toe te kunnen bewapenen, de nieuwste vliegtuigen aan te kunnen schaffen om zich   a la de Amerikaanse President te kunnen verplaatsen, nieuwe wagenparken aan te leggen waar een Sjeik jaloers op zou zijn, feesten te kunnen geven die Keizer Nero niet zouden misstaan, terwijl de eigen bevolking in hun eigen stront ligt te verrotten zonder eten en drinken, laat staan met enige gezondheidszorg of andere sociale voorziening en vaak nog op de loop is voor diverse groepen moordenaars en verkrachters, die elke gelegenheid aangrijpen om hun lusten te kunnen botvieren.
Begrijpen ze hier dan niet dat het geld eerst in handen komt van die corrupte bavianen en dat de bevolking er werkelijk geen ene reet van terugziet, in wat voor voorziening dan ook. Dichtdraaien die geldkraan en keiharde sancties tegen die verrotte regimes.
En als men echt de bevolking wil helpen moet dat rechtstreeks gebeuren, liefst met een westers leger erbij ter bescherming en een waterdichte controle op distributie zodat er niets maar dan ook niets blijft hangen aan de een of andere strijkstok, bemiddelaar of welke zakkenvuller dan ook.

Rick heeft gelijk. Geen geld meer naar Afrika

  • Ben ik het heeeeuuuul erruggg mee eens (100%, 5 Stemmen)
  • Flauwekul, er komt genoeg van ons gecollecteerde geld bij de bevolking terecht (0%, 0 Stemmen)

Total Voters: 5

Loading ... Loading ...

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.