Nieuwe bezuinigingen in aantocht, de uitmelkerij van de burger gaat voort. Het is ronduit verwerpelijk dat door onvoorzien pech getroffen gezinnen helemaal niets meer kunnen ondernemen om gapende financiële gaten te kunnen ondervangen. Hoe is het toch in Godsnaam mogelijk dat een zichzelf christelijk democratisch profilerend kabinet, dat de mond vol heeft van normen en waarden, de mensen in ons beschaafde land zo durft weg te zetten. Waar blijven de heren en dames politici die zich niet tot het laagste allooi verlagen en die in de bres durven te springen voor diegenen die dit land met hun premies en belastingafdrachten overeind hebben gehouden. Nederland zit weliswaar in een recessie maar haal het benodigde geld om de economie weer op gang te krijgen via andere geldverslindende kanalen terug en help niet mee aan de verdere afbraak van de door ons verworven sociale rechten.

Na 42 jaar hard te hebben gewerkt, met vaak dubbele werkdagen, heb ik Cor Lauwerijssen, bekend v/d Puk en Muk site genoeg aan allerlei premies betaald. Dat ik thans in de WIA zit is ongevraagd, want ziek worden doe je niet expres. Voor een harde werker staat dat gelijk aan levenslange opsluiting. Ik heb samen met Arbo en toenmalig GAK tegen mijn slechte werkgever gevochten voor mijn werkplek en heb dan ook tot kortgeleden aan het arbeidsproces deelgenomen. Risicogeval! Ik hoef niet meer. Ik kan niet meer. De vooruitzichten voor mijzelf en mijn vrouw zijn erg somber. “”Geniet van de tijd die u nog gegeven is samen met je vrouw en kinderen”, zeiden de artsen tegen mij. Samen op een gelukkige manier oud worden is echter niet voor ons weggelegd. Net zoals dat inmiddels al bij talloze andere gedupeerden het geval is ligt ons inkomen op 75%. Net boven de grens om in aanmerking te komen voor huursubsidie en teruggave zorgtoeslag. Bijzondere onkosten mogen opvoeren om nog enigszins wat terug te krijgen is eveneens verleden tijd.

Alle desastreuze maatregelen drijven velen tot wanhoop. Hoe lang blijft politiek Den Haag zichzelf spekken en Jan met de pet verder uitmelken. Sociale zekerheden, de broodnodige medicijnverstrekking om op de been te kunnen blijven worden stapsgewijs om zeep geholpen. Chronische ziekten zijn van de ene op de andere dag opeens niet chronisch meer. Slijm-oplossers om niet te hoeven stikken moeten zelf worden aangeschaft. Cholesterol-verlagers idem dito. Je zou maar erfelijk belast zijn. Alles om zeep! Zeep, dat de heren en dames politici waarschijnlijk gebruiken om er hun handen mee in onschuld te kunnen wassen.

Mijn God, wat bazel ik nou toch allemaal? Er staat tot nu toe geen letter verkeerd geschreven. De afbraakpolitiek hebben we met name te danken aan de VVD en het CDA. Het CDA dat bij de laatste verkiezingen ongenadig werd afgestraft door haar eigen kiezers. Je kunt je afvragen of een partij die zo op hun falie heeft gekregen nog wel recht heeft om mee te regeren. De grootste monden van mensen met een stenen en ijskoud hart. Geen greintje Christelijkheid in hun donder. Samen met de VVD de grootste boeven in dienst van het regime dat in Brussel de scepter zwaait.

Zo vriendelijk, ad rem en non-verbaal als ik van nature ben, zo kwaad en boos ben ik nu. Ik verwoord de wanhoop van vele mede-lotgenoten. Waar hebben wij het aan verdiend? Dit multiculturele land met inmiddels 92 verschillende nationaliteiten en hun bestuurders zijn debet aan alle ellende waar we in verzeild zijn geraakt. Ik dwaal opnieuw af merk ik, maar och, wat maakt het uit. Naast de voedselbanken zijn er nu ook kledingbanken geopend en terwijl wij er opnieuw op achteruit gaan kregen de Europarlementariërs er nog niet zolang geleden 3,7 % loonsverhoging bij. Voor hun kantoorspulletjes ontvangen ze al ruim € 4400 per maand. Wat een blamage aan het adres van al degenen die nog maar met moeite de touwtjes aan elkaar kunnen knopen. Lang leve Brussel, de liberalisering en vrije marktwerking, lang leve het kapitaal. Lang leve het CDA en de VVD. De onrendabelen, de kansarmen, de zieken en de ouden van dagen om ze zo maar te classificeren, hebben weinig goeds teruggekregen van de regering.

Het is lichamelijk en vooral geestelijk niet langer meer vol te houden. Zelfs de oude dag is volledig onderuit gehaald. De bom mag wat ons betreft per direct vallen. Of je nu collectief samen gaat of straks een voor een van de honger of door de ziektes en de bijkomende zorgen, dat maakt voor ons geen sikkepit meer uit. Alles wordt alsmaar duurder en het zorgpakket waar velen noodgedwongen van afhankelijk zijn, is onbetaalbaar geworden. Medicijnen worden vervangen door surrogaten waarvan de werking verkeerd uitpakt en je kunt er niks tegen ondernemen. Voor de zwakste en de meest onrendabelen die van geen enkel nut meer zijn voor de maatschappij komt de genadeklap steeds dichterbij. Niet van een allochtoon die ontspoord is maar van de landbestuurders van het land waarin ik nota bene zelf geboren ben. Geboren! Hoop? Waarop! Het gaat niet meer om mensen, het gaat enkel en alleen om macht en om geld. Ik hoor niet anders op de straat en in de winkel. Het wordt tijd voor veranderingen. ik stem op ……………….
Echt, en ik meen het; laat de bom maar barsten. Ik schrijf het op terwijl anderen het denken en er in de wandelgangen over praten. Gossie, wat hebben we het al getroffen, vind u ook niet? Laten we op die vrolijk ogende gezinnen nog maar eens een financiële blooper loslaten. Kinderen, ook de onze, moeten lijdzaam toezien hoe hun ouders door dit kabinet worden beloond voor hun werk en inzet. Geweldig, dat is pas belonen, nietwaar? In plaats van een extraatje erbij worden ze genadeloos afgestraft! En niet zo zuinig ook! Schaamteloos en ongehoord als je al deze desastreuze maatregelen zou blijven steunen. Zet verdorie dat arrogante masker eens af en laat verdomme eindelijk het sociale gezicht eens zien. Steun de zwakke uit de samenleving zodat er in elk geval nog even zorgeloos van elkaar te genieten valt. Nu liggen deze mensen wakker van de zorgen en is de levensvreugde ver te zoeken. Nou ja, levensvreugd? Levensnood kan ik beter zeggen Drie broden bij Albert Heijn voor de prijs van  2. Dit land gaat naar de haaien! Met vriendelijke groet in de hoop dat u allen tijdig tot bezinning komt, Cor Lauwerijssen van de Puk en Muk site.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.