We kunnen in ons land eigenlijk niemand meer vertrouwen!
Wij hebben een overheid, die zelf niet integer is en die de samenleving zelf, met haar doortrapte ambtelijke top, keer op keer beduvelt.
Daarnaast gaf zij de grote rovers die, mede dankzij de privatisering konden opbloeien, hier schaamteloos vrij spel. Die rovers blijven hier opvallend gevrijwaard van de rechtshandhaving.

Nederland krijgt steeds meer mediterrane trekjes. Dagelijks wordt deze samenleving geconfronteerd met de absurde uitspattingen, die het rechtstreekse gevolg zijn van dit wanbeleid. Wanbeleid, omdat vrijwel altijd al vooraf vaststaat, wie de rekening daarvan gepresenteerd krijgen en welke maffiosi van bovenaf schaamteloos buiten schot worden gehouden.

1. We kennen al onze bestuurlijke “zonnekoningen” die hun machtsposities, uitsluitend ten gunste van hun eigen status en portemonnee, langjarig kunnen misbruiken en daar de belastingbetaler voor laten opdraaien.

2. We hebben een fiscus, die al lang niet meer integer is en, o.a. met haar ongrondwettelijke vrijplaatsenbeleid en -expat-regelingen, de belastingbetaler schaamteloos discrimineert en vervolgens bij zichzelf ook nog een administratieve chaos creëert, die ze van diezelfde belastingbetaler niet tolereert!

3. Dankzij het fiscale (wan)beleid van deze fiscus wordt in ons land de belastingdruk opgejaagd tot waanzinnige hoogten. De absurditeit binnen dit “sociale” beleid gaat zelfs zover, dat we belasting over belasting moeten betalen, want leuker kunnen ze het niet maken!
Iedereen heeft inkomen en betaalt daarover ook hoge percentages aan
inkomsten- en/of loonbelasting en sociale premies.
Van het overgebleven geld moeten we uiteindelijk leven en kopen daarvan goederen, sparen we wat voor de grotere aankopen en voor ons pensioen voor later. Daarnaast moeten we verzekeringspremies betalen een geld sparen voor de, daarbij behorende, eigen risico’s. Over onze aankopen betalen we dus met geld, waarover we al eerder(!) belasting hebben betaald, weer opnieuw absurde belastingen als BTW, Accijnzen, BPM, Assurantiebelasting enz. enz.

Over de absurd lage rente op ons al eerder belaste spaargeld rekent de fiscus ons vervolgens een rendement toe, dat veel hoger is dan de marktrente. Daarnaast sjoemelt de fiscus met de peildata: eerst 31-12 en nu ineens 1-1.
Hebben we een huis, waarover we eerder al overdrachtsbelasting betaalden met al eerder belast geld, dan betalen we vervolgens weer OZB en wordt over deze waarde opnieuw weer inkomstenbelasting betaald. Zo verdwijnt vrijwel alles geruisloos onze Haagse “Ali Baba”!

Als we tenslotte dood gaan, dan worden onze, al vele malen absurd belaste, bezittingen voor onze erfgenamen opnieuw belast met absurd hoge Successierechten. Tenslotte betalen erfgenamen daarna weer van onze nalatenschap BTW over onze uitvaartkosten en de, tegenwoordig vaak absurd hoge grafbelasting voor onze laatste “rustplaatsen”.
Onze gierige fiscus is de enige(!), die ons nooit met rust laat en ons letterlijk tot in de dood volgt!

3. We hebben in “postzegel” Nederland ruim 48 belastingsoorten: tot aan het waanzinnige toe!
De invorderings-, controle- en bureaucratie kosten zijn absurd.
Als deze overheid een keer tot wijsheid komt en ze zou die fiscale waanzin terugbrengen tot slechts 1- of enkele belastingen met gelijke opbrengst, dan wordt er zoveel op uitvoeringskosten bespaard, dat onze koopkracht weer stijgt in plaats van af kalft, dalen de zorgkosten en kunnen alle nutsvoorzieningen weer bij nuts-maffia worden weggehaald.

3. We weten inmiddels met schade en schande dat we ons geld vrijwel uitsluitend moeten toevertrouwen aan de doortrapte bankenmaffia, die ons van miljarden heeft beroofd, onze woningmarkt doelbewust heeft laten inklappen, die wij wel met miljarden overeind hebben moesten/moeten houden, maar die ons vervolgens als dank daarvoor onvoldoende hypotheken verstrekt en haar klanten, arrogant als ze is, als onder-curatele-gestelden durft te mishandelen.

4. We hebben ook nog maffia-(bank)verzekeraars, die aan ons pensioenvoorzieningen hebben verkocht, waarvan zij vooraf al wisten, dat deze niets zouden gaan opbrengen, omdat de opgebouwde waarde met absurde kosten zou worden “afgeroomd”, zonder daarover aan de benadeelde klant verantwoording zou worden afgelegd.

5. De medische zorgverleners, die altijd “prat gaan” op de vertrouwensrelatie met hun patiënten, “toeteren”, in samenwerking met de bereidwillige politiek en -verzekeraars, sinds de privatisering voortdurend dat de zorg onbetaalbaar wordt, zonder daarbij aan te geven dat niet de verzekerden, maar zijzelf de kosten daarvan – ongestraft(!)
– met miljarden fraude tot absurde hoogten hebben kunnen opjagen.
Daarnaast behandelen zij de patiënt nog steeds als een onmondige en wordt er door hen ook maar slecht naar de patiënt geluisterd.
Als gevolg daarvan zien we, als verzekerden, slechts absurd groeiende premies en afnemende rechten.
Diezelfde artsen zijn overigens, op hun Amerikaanse collegae na, al veel te lang de best betaalde “rupsjes nooit genoeg” ter wereld!

6. De brandstofkosten werden inmiddels tot absurde hoogten opgedreven en daar doet onze overheid ook stevig aan mee. De Nederlander heeft hier tot dusverre altijd de hoogste prijzen moeten betalen en wordt, ten opzichte van de andere Europese belastingbetalers, nog steeds zo door diens eigen overheid fiscaal gediscrimineerd. Het is ook geen wonder, dat Den Haag anti Europa is, want dan kunnen ze straffeloos blijven “plukken”!
De olie-multinationals, die Europa wèl(!) durft aan te pakken, wordt in Nederland nog steeds geen strobreed in de weg gelegd, want zij fungeren voor de overheid ook nog eens als gratis als belastingontvanger.
Onze overheid is immers grote belanghebbende bij dit criminele prijzenbeleid van die multinationals, dus zij grijpt nooit in bij de multinationale prijsopdrijvingen: zij laat alleen ons er keihard voor “bloeden”.

7. De prijzen van ons gas zijn gekoppeld aan de olieprijzen. De kosten van gas en elektra werden en worden daarnaast nog opgejaagd door het verraderlijke “cadeautje” van de overheid voor onze investeringen om, conform het verzoek van diezelfde overheid, te bezuinigen op ons energieverbruik door woningisolatie en onze investeringen in beter rendement van onze apparatuur. Dat verraderlijke “cadeautje”, dat is de Energieheffing en de extra, bijbehorende “verrassingen”, zijn de absurde transport-, administratie- en andere bijkomende kosten.
De lering, die we hieruit moeten trekken, is: luister nooit meer naar bezuinigingstips voor energie, want als we dat doen, dan voegt
doortrapt(!) Den Haag, als dank daarvoor, opnieuw weer een nieuwe belasting toe aan de 48 anderen, waaronder wij allemaal al gebukt gaan!

8. De kosten van telecommunicatie (digitalisering), waarvan de overheid vindt, dat we daar allemaal aan mee moeten doen, is zo voor overheid een enorme besparing op haar kosten van drukwerk, verzending daarvan, behandelend personeel en overhead. Opvallend is het dan, dat deze aanbieders daarvan, nog steeds vrijwel ongecontroleerd, hun klanten van, vooraf ingekochte, telecomtijd en datagebruik, straffeloos kunnen beroven, door de, niet opgebruikte, maar wèl vooruit betaalde telecom- en datavoorraad “gewoon” te laten “verdampen”. Dat was trouwens weer zo’n typische uitvinding van KPN, een bedrijf dat zich nog nooit “koninklijk” heeft gedragen en de media keer op keer negatief haalt! Dat “verdampen” (= wegroven van vooruitbetaalde belminuten en internetdata) is gewoon een misdrijf. Alle, ,ingedutte(!), toezichthouders weten dat, maar ze handhaven nooit!

9. Met de rechtshandhaving is het in ons landje ook droevig gesteld.
Klasse justitie zien we aan de orde van de dag.
Overtredingen worden decennia lang al zwaarder bestraft dan misdrijven en re komt geen eind aan!
We zien daarbij een arrogante, gevoelloze overheid, die niet handhaaft, maar met haar zinloze “gemierenneuk” de, veel te veel, belastingbetalende slachtoffers onnodig weet te treiteren.

Please follow and like us:

3 thoughts on “We kunnen eigenlijk niemand meer vertrouwen!

 1. Ik zou er veel voor over hebben, om géén gelijk te hoeven hebben.
  De werkelijkheid is helaas anders. Daarom moeten we de zaken, die niet deugen, zo vaak hardop zeggen, dat de verantwoordelijken er doodziek van worden.
  Daarmee stijgen dan de kansen op verbetering.

 2. Ik ben een beetje boos trekt een bepaald vooringenomen publiek aan en mist daardoor de mogelijkheid tot oplossing. De waarheid is veel genuanceerder als stikstofnorm of ander statistiek bewezen onderzoek wat zaken uitwijst: werkwijze zonder keerzijde!

  Impliciet sluit het zich slechts daarbij aan bij huidige afkeer van ieder commentaar.
  Bovenstaande lijst zal zijn doel niet treffen.

  “Beetje” zou de enige aanleiding zijn om de aandacht te trekken van onze subsidieverslaafde idyllisch hypocriete Elite, dit woord zou genoeg moeten zijn voor hen om te ontdekken dat subsidie dictatuur is (je bent een dief van je eigen portemonnee als je het niet terugpakt…)

  Daar geloof ik niets van, mijn hoop is op hun kleuters die begrijpen dat geen enkele blokkentoren oneindig hoog kan zijn en dat hun vvd pa slechts hersendood vlees was.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.