Banken

Ze blijven maar doorgaan om hun stinkende image wat “op te poetsen”.
Eerder probeerden ze dat met hun lachwekkende bankiers-eed, die helemaal niets voorstelt en nu komen ze al met tuchtrecht: een truc om die – total loss – image van die bankcriminelen op te poetsen en om dat tuig krampachtig bij de rechter weg te houden.
Maar zolang er nog steeds geen keiharde afrekening heeft plaatsgevonden, zoals dat naar bankklanten voor bankiers zo vanzelfsprekend is, dan is het een total loss image en blijft het een total loss image!
In ons land werd er nog steeds geen enkele roofbankier vervolgt, ondanks de enorme impact van hun schaamteloze gegraai op onze economie en vooral op onze persoonlijke welstand!
Daar kunnen wij, als klant alleen maar onze grenzeloze minachting voor dat tuig tegenover stellen.
Een veel kleinere crimineel zou immers al, voor een veel kleiner vergrijp, overigens terecht(!), voor de rechter zijn gedaagd.
Daarentegen lopen die bankcriminelen nog steeds arrogant en ongestraft rond en gaan nog steeds meedogenloos en ongehinderd door met hun gegraai. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar ING, RABO, ABN-AMRO en SNS, die inmiddels samen – en terecht – voor miljarden aan boetes hebben opgelopen, waarmee ze hun strafvervolging kennelijk hebben kunnen afkopen!
Die publieke lachertjes – eed en tuchtrecht – zijn alleen maar doortrapte afleidingsmanoeuvres, om een nadrukkelijk “verdiend”
strafblad te ontlopen!!!
Het zijn ook plannen, waaraan hun slachtoffers, waarvoor nimmer enige slachtofferhulp werd geboden, geen enkele waarde hechten.
Voor die slachtoffers is er immers helemaal geen betrouwbare bank meer en De Nederlandse Bank wist desgevraagd ook geen betrouwbare bank meer te noemen, of wilde dat niet doen.
We kijken daarom nu al weer met belangstelling uit naar de volgende stunt uit de stinkende, bancaire trukendoos!

2 thoughts on “Het lachertje van de week: de bancaire eed en hun tuchtrecht

  1. Maar, Piet, als we met elkaar maar lang genoeg zout in hun wonden blijven strooien, dan zal hen het lachen toch een keer vergaan.
    Bankier en verzekeraar zijn inmiddels beroepen, waar geen mens meer tegenop ziet en zo hoort dat ook.

  2. Ja Joop deze rovers met voor op roverhoofdman Zalm ontspringen altijd de dans.
    Wij zijn de slemielen die dit allemaal laten gebeuren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.