Referendum stem

Ik kan mij zo boos maken over het feit dat alle Nederlandse volksvertegenwoordigers, zij die ons dus vertegenwoordigen, zich met hand en tand verzetten tegen het referendum.
Natuurlijk zijn ze bang dat ze weer zo’n flater slaan als een paar jaar terug toen het Nederlandse Volk in grote meerderheid tegen de Europese grondwet stemden.
In een democratie moet de bevolking zijn mening kunnen uiten en dat kunnen ze niet doormiddel van “hun Volksvertegenwoordigers” die alleen maar op macht uit zijn en hun politieke spelletjes willen spelen.
Zij vinden het Nederlandse volk te dom !
Te dom om te kunnen bepalen wat goed voor ze is.
Ze mogen op hun Volksvertegenwoordiger stemmen maar dan moeten zo ook hun Mond houden en doen wat er gezegd wordt.

In Zwitserland, dat geen lid is van de EU en waar het heel goed gaat, waar ze heel vaak een referendum houden neemt de regering zonder morren de wil van het volk over.
Waarschijnlijk zijn daar, in tegenstelling met Nederland, heel domme politici en heel intelligente kiezers.
Of overschatten onze politici zich zelf zo erg.
Ik denk het laatste.
Kortom als er een belangrijke beslissing moet worden genomen dan moet het Nederlandse Volk van zijn Volksvertegenwoordigers eisen dat zij een referendum uitschrijven en eisen dat zij zich aan de uitslag van dit referendum houden.
Ik weet zeker dat we dan niet in Afghanistan zouden zitten, we de luie Grieken niet één euro zouden geven, dat de Gulden nooit was omgeruild voor de Euro, dat er weer grenscontroles zouden komen, dat er geen moskeeën meer gebouwd mogen worden, gezicht bedekkende kleding verboden wordt, dat er maar mondjes maat “echte vluchtelingen Nederland mogen binnenkomen en zo kan ik nog wel 20 andere zaken opnoemen die het Nederlandse Volk anders wil dan onze Volksvertegenwoordigers.

1 thought on “Ik wil voor belangrijke zaken een referendum

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.