Waarom is het minimumloon, waar je vaak heel hard voor moet werken, verdorie bijna net zo laag als een uitkering? Waarom krijgen mensen met een uitkering toeslag voor de sportschool of een opleiding? Ik wil ook graag een opleiding volgen om van dat minimumloon af te komen, maar helaas hou ik geen cent over om te sparen, dus dat zit er helaas niet in, terwijl mensen die de hele dag op hun luie reet zitten er (voor mijn gevoel) nog voor beloont worden ook!? Waarom zijn er zoveel dingen scheef in Nederland? Jammer dat bezuinigen ten koste gaat van de laag verdieners. Zo, ietwat onsamenhangend, maar wou het even kwijt!

577 afgevaardigden, 343 senatoren, 30 ministers en staatssecretarissen.
Als HUN lonen worden verlaagd met 1000 euro per maand, zou elke maand 950.000 euro worden gespaard, 950.000 euro x 12 = 11,4 miljoen. Ik stem voor!

1 thought on “Minimumloon is net zo laag als een uitkering

  1. Ja de prijsstelling zal gebaseerd moeten worden op het ervoor zorgen dat er minimumlonen zijn en dat mensen erg goede inkomens verdienen – dit zal opnieuw de hoeveelheid geld die besteed kan worden doen toenemen en zo zal de economie groeien en de huizenmarkt zal groeien en de autohandel; alle markten die nu in extreme problemen zijn en waar de strubbeling toeneemt: zij zullen allemaal groeien en leven op Aarde zal duurzaam worden.

    In een Basisinkomen-benadering is het van vitaal belang om het ‘bestaansloon’ of het ‘basis minimumloon’ te veranderen en hier is het aangeraden dat het tenminste het dubbele van de Basisinkomengarantie is, zodat het een motivatie is voor mensen die een extravaganter of luxueuzer leven zouden willen leven om werkelijk het werk te doen – dus of het een conciërge is, een wegwerker, een tuinman, een kinderoppas – wie dan ook er werkt en dus niet afhankelijk is van de Basisinkomengarantie, krijgt een minimumloon dat dubbel de Basisinkomengarantie is, hetgeen zal verzekeren dat er motivatie is voor mensen om het werk te doen en voor diegenen die hun leven willen verbeteren, terwijl de Basisinkomengarantie ervoor zorgt dat iedereen genoeg heeft om zichzelf fatsoenlijk te bedruipen.

    Lees meer: http://bigpolitiek.blogspot.nl/2013/06/basisinkomen-en-minimumloon.html

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.