Vandaag las ik in de krant dat de twee grootste vrienden van Nederland nl Rutte en Samson het eens zijn om mij en duizenden anderen langer te laten werken. Geweldig toch. Ik heb er al 40 werk jaren opzitten daar komen er dus nog eens minstens 10 bij, ik zou bijna de vlag uithangen (wel half stok dan). Ben ik nou Oost-Indisch doof en ziende blind. Of die twee vrienden, lezen zij geen kranten, luisteren zij niet naar economen, als je ouder bent dan 45 vinden de meeste bazen je al te duur of word je boventallig ( ook een nieuw fenomeen). Ik begrijp best dat er iets moet gebeuren, maar vergrijzing, ik geloof dat niet .We worden gewoon in de maling genomen er zijn steeds minder mensen nodig voor het zelfde werk computers en robots nemen het werk over .
Zijn wij een generatie van, we pikken alles, of staan we op tegen het onrecht wat ons word aangedaan????

Ed Tilleman

4 thoughts on “Pensioenen

 1. Helemaal met je eens maar wat geld inleveren vind ik ook niet fijn,maar dat je ook nog eens gedwongen word om langer door te werken door die zelfde kapitalisren maakt me nog steeds bozer.
  Bedankt voor uw reactie.
  Ed Tilleman

 2. Onze pensioenen worden verlaagd omdat het gokken op de beurzen is. Inderdaad men gokt met onze pensioenen. Maar zo werk het systeem. Als het goed gaat met het kapitalisme dan krijgen we iets meer pension, gaat het fout dan verliezen we. Aangezien het kapitalisme om de dertig jaar een crisis veroorzaakt, verliezen we vaak!

  Met verliezen bedoel ik de normale werknemers. Niet de politieke elite zoals Mark Rutte met zijn 12.000 euro per maand of Geert Wilders met 8.900 euro.

  Het kapitalisme eist van ons dat wij bloeden, het ergste is dat mensen ervan overtuigd zijn dat het kapitalisme werkt. Ze stemmen steeds weer op partijen die het kapitaal trouw zijn.

 3. Tilleman ik voel met je mee.
  Over 12 dagen wordt ik 65 en mag ik van Drees gaan trekken. Dat is een vetpot hoor.
  Met een riant pensioen erbij wordt ik slapend RIJK.
  Lul koek zoals je weet.
  Je pensioen wordt je als je gaat werken veel te hoog voorgesteld en van je AOW kun je net de ziektekosten verzekering betalen.
  En dan wordt er ook nog over dit alles een forse belasting betaald.
  Maar ik ben niet lui en heb met mijn werkgever af kunnen spreken dat ik nog een contract voor een jaar krijg .
  Ik blijf dus nog 3 dagen werken.
  Dus niet alle werkgevers vinden oudere werknemers te duur en dat is ook niet zo want de meeste premie’s zoals wao, aow, ziektekosten etc. hoeft niet meer afgedrah=gen te worden.
  Je verdient dus per uur netto het zelfde en de werkgever kost het een stuk minder.
  Ik zou tegen alle werkgevers willen zeggen maak gebruik van de ervaring, het netwerk en de now how vanm je gepensioneerde werknemers..
  Ze kosten weinig en zijn er erg blij mee.
  Zeker in deze moeilijke tijden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.