Gouda

Over een jaar of zeven zijn alle oude van dagen in Gouda weggesaneerd door natuurlijke afvloeiing uit Zorgcentrum Julianastede.
Wat is het geval; de leiding van dit Zorgcentrum heeft in al haar wijsheid gemeend dat dit Zorgcentrum voor Nederlandse bejaarden omgetoverd moet worden in een Zorgcentrum voor Marokkaanse ouderen die hier niets hebben te zoeken en gewoon op eigen kosten terug naar hun land van herkomst moeten worden gestuurd.
Nee wat doet de leiding van Zorgcentrum Julianastede (Volgens mij is dit zelfs majesteitsschennis en staat er een zware straf op) zij gaan het Zorgcentrum inrichten voor Marokkaanse bejaarden. Het pand wordt nu alvast voorzien van Perzische tapijtjes, kleurrijke kussens en vrolijke lampjes en waarschijnlijk komt er binnen kort ook al een moskee in het pand. De bejaarden in Gouda kunnen dan niet meer van hun oude dag genieten in hun eigen omgeving maar moeten maar in een andere wijk of stad hun heil zoeken.

Het is GVD toch godgeklaagd dat dit soort dingen bij ons in Nederland gebeurd.
De vijfde colonne uit de islamitische wereld gaat steeds heel harder en is het niet zo dat we ons moeten afvragen of Nederland een islamitisch land wordt maar wanneer.!
De jongeren in Nederland moeten gaan emigreren.
Dit verschrikkelijke land snel verlaten en jullie kinderen vooral je dochters die straks met een Boerka moeten gaan lopen en worden uitgehuwelijkt aan baardapen, een kans te geven om in vrijheid te leven.
Ook kunnen we in opstand komen en er voor zorgen dat dit onzalige idee de prullenbak in gaat.
Jammer dat Nederland niet massaal op de PVV heeft gestemd maar op de softisch van de VVD en aso’s van de PvdA.

4 thoughts on “De 5e Colonne

 1. Beetje laf, ná de oorlog duitsland de oorlog verklaren t.b.v eigen baten…over de lijken van joden heet dat.
  Je hád dat natuurlijk ook 4 jaar eerder kunnen doen nietwaar?

 2. Een zorgcentrum voor Marokkaanse- en bijvoorbeeld Turkse ouderen, is op zich niet zo gek gedacht. We moeten echter wel realistisch blijven. Als deze mensen nog niet goed zijn geïntegreerd, dan gaat dat met deze generatie ook niet meer gebeuren. Dan is het voor hen ook beter, om met cultuurgenoten samen te leven. Het enige minpunt is, als de bestaande bewoners voor dit idee in eigen land moeten wijken. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat zij daar hun huis voor uit moeten. Voor de Marokaanse ouderen moet dan natuurlijk wel een ander tehuis worden gesticht.
  Dat integratieprobleem van de ouderen lost zich in de tijd op.

  Nog even een reactie op het bericht van Alper.
  De kern van de problemen bij de toetreding van Turkije tot Europa is natuurlijk gelegen in het feit dat binnen de meeste Islamitische landen kerk en staat niet zijn gescheiden. Die vermenging heeft, waar ter wereld ook, altijd al grote problemen gegeven. Niet alleen binnen de Islamitische cultuur zoals we dat dagelijks bijna overal kunnen vaststellen, maar vroeger ook binnen de westerse cultuur: tot voor kort bijvoorbeeld zelfs nog in Noord Ierland. Binnen de westerse cultuur heeft men die vermenging in d 18e eeuw verlaten. Grondlegger daarvoor was de Franse filosoof De Montesquieu met zijn Trias Politica: de scheiding der machten: tussen kerk en staat, scheiding tussen wetgeving en uitvoering en onafhankelijke rechtspraak.
  Europa heeft met die vermenging – toen men nog niet beter wist – in het verre verleden heel veel leergeld betaald. Ik vrees, dat men binnen de Islamitische cultuur daar nog lang niet rijp voor is en dat is erg jammer.
  Kijk maar naar gevolgen daarvan als de grootschalige, dagelijkse verspilling van (veel te) jonge levens en het gebrek aan verdraagzaamheid tussen de twee grote stromingen van Soennieten en Sjiieten. Dat is ook het voornaamste probleem binnen de westerse cultuur ten aanzien van de Islamitische-. Immers, overal ter wereld zien we de onophoudelijke, afschuwelijke slachtingen tussen geloofsgenoten. Daarnaast wil de westerse cultuur geen barbaarse Sjaria, want daar nam de westerse Cultuur na Middeleeuwen voor altijd afscheid van. Ik ben er van overtuigd dat uw Allah, als deze een God van vrede en liefde is, die mensonterende toestanden ook sterk veroordeelt, evenals de beloften aan de zelfmoordenaars. Ik ben er ook van overtuigd, dat Islamitische geestelijken zich niet met politiek moeten bemoeien: dat is ook hun taak niet. Zij dienen vrede en liefde te prediken, in plaats van dood en verderf.
  Turkije is een Islamitisch land, dat door Atatürk op basis van westerse principes werd gegrondvest. Dat geeft al vele jaren veel stabiliteit in haar regio. Maar mede daardoor past Turkije met haar eigen cultuur eigenlijk niet meer binnen de de cultuur van haar buren en ook nog niet volledig binnen de westerse cultuur. Dat komt natuurlijk wel, maar dat kost meer overredingskracht, omdat het merendeel van het westen niet via de Islam de terugkeer naar de Middeleeuwen afgedwongen wil krijgen. De westerse cultuur accepteert uiteindelijk ook geen bloedwraak en soortgelijke familiale gruwelijkheden.
  Daarom kost de toetreding tot Europa wat meer tijd en daarin heeft klein Nederland ook een kleine stem. Maar als iedereen zijn best doet om elkaar volledig te respecteren, in vrede naast elkaar te leven en elkaar niet elkaars geloof op te dringen, dan verdwijnen de problemen als sneeuw voor de zon en zo hoort het ook.

 3. Jouw vader had ook kunnen zeggen:
  joh: steek dat onderzoek lekker in je reet, ik blijf hier. Toch?

  Wat mij betreft is iedereen hier welkom: iedereen die zich hier aan wil passen en zijn/ haar best wil doen om iets van je leven te maken.

  Wil je dit land veranderen in een islamitisch land, dan ben je niet welkom. Ik herhaal: NIET welkom. Islamitische hellholes zijn er al genoeg in de wereld. Je mag je geloof belijden, maar niet eisen dat er in de openbare ruimte aanpassingen worden gedaan ten behoeve van dat geloof. Zoals geen varkentjes meer bij de bank. Ook het omgooien van kerstbomen en het doodschoppen van grensrechters behoren hier niet tot het normale discours.

  Verder vind ik je Nederlands werkelijk abominabel, zeker als je hier bent geboren. Jammer, want dom ben je niet. Misschien is een cursus een idee?

 4. Ik ben een Turkse-Amsterdammer en wil ook mijn mening geven op wat hierboven allemaal is beschreven.

  Mijn vader is inmiddels al overleden op zijn 40.ste jaar in Nederland. Hij heeft kinderen en kleinkinderen wel meegemaakt die allemaal hier zijn geboren in Nederland. Inmiddels is er een vierde generatie al op komst want een kleinkind van hem heeft al een kind vandaag de dag.

  Ik snap best jou kijkwijze. Ik vind ook dat er niets mis is dat mensen nationalistisch zijn.
  Tenslotte ben ik ook een wolf in schaapskleren.
  Ik ben dan niet enkel een wolf volgens de gezegde, ik ben ook een wolf in een ander opzicht.
  Tenslotte is wolf een belangrijke mithyologisch onderdeel voor de Turken al van oudsher. Beter gezegd is wolf de onoverwinnelijke symbool om de grote Turkse wereldbevolking te symboliseren.
  Daarom zeg ik ook dat ik jou heel goed begrijp omdat ik ook een nationalist ben, een pan-Turkist hoe je het ook noemen wil. Niks op aan te merken dat je ook ‘islam’ verafschuwt.

  Turkije zit niet in de EU maar heeft al een hoop achter de rug om toe te treden.
  Letterlijk alles, maar ook echt alles wat Turkije heeft getekend tijdens de onderhandelingen om Turkije de EU toe te laten treden is bekritiseerd door menige Turken.
  Helaas alhoewel Turkije een oosters land is en ook het Turks volk oosters is, althans van oorsprong dan he…
  Toch zitten wij met de westerse landen op één lijn, dit lang niet altijd vrijwillig maar dat heeft te maken met de historie.
  Ik wil je hier niet de hele Turkse Historie vertellen. Maar als je dat zou fijnachten dan zouden we het hele gebeuren uitgebreid in handen kunnen nemen.
  Ik wil je wel eventjes paar simpele voorbeeldjes geven.
  Na de tweede wereld oorlog, letterlijk nadat de oorlog is be-eindigd heeft Turkije alsnog Duitsland oorlog verklaard, dit was namelijk verplicht om in aanmerking te komen voor de Marshall-hulp. De datum dat Nederland Amerika werd verschuldigd is exact ook de dag dat Turkije Amerika werd verschuldigd, dit had natuurlijk niet enkel met de economie te maken maar ook veel politieke redenen in zich bevat.

  -het verklaren van oorlog aan Duitsland in 1945 nadat de oorlog al was stilgelegd, dit om in aanmerking te kunnen komen voor de Marshall hulp.

  -het toetreden van Turkije in de Navo. Turkije is in haar hele geschiedenis al beroemd genoeg met zijn geweldige victories en/of nederlagen.
  Maar zelfs dit was niet voldoende maar moest Turkije zich bewijzen door middel van de Korea oorlog, Turkije moest ook militairen versturen naar onbekendheden aan de westerse kant waar Nederland vandaag de dag ook bijbehoort…..de Navo.

  Terwijl wij nu hier al bijna 4 generaties wonen/leven heb jij last van een dergelijke verandering in een simpel zorgcentrumpje.
  Mijn vader heeft 40 jaar in nederland gewoond en ruim 35 jaar ervan letterlijk gewerkt, als een nette burger altijd zijn plichten nagekomen en zelfs heel vaak vergeten om gebruik te maken van de eventuele rechten die hij had.

  Kijk misschien weet jij het niet maar ik zal je iets vertellen wat Nederland van de toekomstige gastarbeiders opeiste.
  Mijn vader vertelde dat je werd gecontroleerd aan je anus of je wel niet homo was. Mocht je enig teken van homoseksualiteit hebben, dan was dat zelfs de reden dat je werd afgekeurd.
  Een tand waar een vullinkje in zit was ook voldoende om je af te wijzen.
  Dit zijn echt dingen die nog in de 60’er jaren zich hebben kunnen afspelen hier in de democratische “symbolische monarchie”-achtig staats-systeem van Nederland.

  Mijn vader werd aan zijn anus gecontroleerd of hij in Nederland mocht komen werken terwijl vandaag de dag bijna ieder Hollander een huis mag kopen in de Turkse toeristen kustlijn.

  In Turkije zijn de laatste 10 jaar door verscheidene redenen meer dan 500 nieuwe kerken beopend, hersteld en of gerenoveerd.
  Grappigste van allemaal is dat er op plaatsen waar in een straal van 50 kilometer geen enkel christelijk iemand woonachtig is toch kerken zijn geopend.
  In Nederland mag je enkel moskee openen door te voldoen aan verscheidene eisen in die omgeving.
  Waarom kijken we enkel éénzijdig naar een onderwerp?

  Ik weet dat jij nationalistisch bent, misschien wel nog extremer racistisch bent…. maar zelfs een racist is wijs genoeg om zijn horizon te verbreden ook eens vanuit de raam van de tegenpartij naar de zaak te kijken.
  Iets is nooit wat het lijkt op ons ogen.
  Meestal is er een hele wereld-politiek er achter.

  Als ik een ras-echte blonde Nederlander zou zijn en ook nog eens heel conservatief en nationalist als jij dat bent, dan zou ik me afvragen waarom de 16 miljoen Nederlanders zo klein grond bezitten, waarom krijgen we niet een extra stuk land van Duitsland!
  De wereldpolitiek en de partijen die de wereldbalans op stellen zijn al meestal dus 9 van de 10 keer beoordelend ten voordele van de westerse wereld.

  Teneerste ik zou zeggen concludeer nooit enkel vanuit je eigen raampje kijkend, want dan ben je kortzichtig even grof gezegd.
  Ten tweede is het ook kortzichtig om enkel vanuit het zorgcentrumpje te kijken, de hele gemeente en de provincie en heel Nederland is zelfs niet voldoende, bekijk het heel europees en ‘s werelds.
  In Amerika leven er meer als 80 miljoen mensen die spaans als moedertaal hebben maar er is geen enkel school die vanaf de peuterzaal spaans opleiding geeft. Alles is en moet Engels, amerikaans-engels dan.

  Dus ook de duitsers die wel meer dan 25 miljoen bedragen door heel Amerika hebben niet het recht om een Duits scholing te krijgen van vroegs af aan. Maar de zelfde Amerikanen eisen wel alle rechten voor koerden in Turkije terwijl ook amper 1 op de 8 van Turkije uit koerden bestaat die ook nog eens door de alle 81 Turkse steden verspreid zijn.

  In Nederland heb je 2 miljoen moslims dat betekent 1 op de 8 van nederland bestaat uit moslims. Waarom vind jij het ik bedoel de EU het vreemd dat moslims ook gebruik willen maken van hen rechten.

  Dat je andere rassen haat is jouw zaak, daar bemoei ik me niet mee, maar bekritiseer ook eens je zelf en of de staat waar je deel uit van maakt.

  met vriendelijke groeten,

  Alper

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.