Als oud handelaar, ben ik gewend bij aanschaf van een auto deze contant af te rekenen.
Gewoon gelijk oversteken. Eerst even checken of de garagehouder zich aan de afspraken heeft gehouden en zo ja, de auto betalen en hup naar het postkantoor en overschrijven. Dan heb ik de zaak tot het moment van overschrijven in de hand. Gelijk oversteken dus. Nu wil het geval dat ik voor € 8150,- een gebruikt Peugeotje 107 heb gekocht. Voor mijn ouwe wrakje heb ik nog 1000,- Euro inruil kunnen uitonderhandelen. Dus moet ik nog € 7150,- bij betalen. Afgesproken hebben we dat de aflevering over 14 dagen zal gebeuren zodat de handelaar nog de tijd heeft om een rammeltje er uit te halen. “So far so good”.
Even met mijn TRIODOS bank gebeld hoe ik het contante geld voor de transactie kan bekomen. Nou dat was nog niet zo makkelijk. Ik kan bij de Rabo bank??? per keer € 1250,- opnemen. ..????
Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt. De Triodos verwacht van mij dat ik 6 werkdagen achter elkaar € 1250,- ga opnemen om aan mijn contante geld te komen????? Of als alternatief kan ik vooraf het geld giraal overmaken naar de garagehouder.
Dat ik hierdoor mijn laatste onderhandelingspositie verspeel kan de bank zich niet druk over maken.
Ook bij de Triodosbank loop ik in de “Girale val”. Die Kutbanken doen er alles aan om het contante geld uit de samenleving te persen en ons burgers als klant te piepelen.
Dus maar weer op zoek naar een andere bank, of alles gewoon lekker contant thuis in het kluisje doen. Ik krijg toch bijna geen rente van de Triodos. Gloeiende, gloeiende &@#$@!@@$#&^%……..!!!!

Please follow and like us:

7 thoughts on “Ook De TriodosBank Duwt Ons In De Girale Val

 1. Big Brother wil dat alles digitaal te traceren is. Dat is voor uw eigen veiligheid. Bovendien als er geen contant geld meer is dan kan de overheid misschien ook btw heffen over transacties tussen particulieren. Als u Rutte heette zou U dat geen ontzettend geile gedachte vinden. Belasting heffen over uw inkomen EN belasting heffen over uw uitgaven. Joepieeeee !!!!

 2. je kan toch pinnen, wat maakt het toch allemaal uit, contant geld gaat verdwijnen, in de supermarkt wordt het al moeilijk. suc6 met de handel.

 3. We moeten allemaal onder het juk van al die gestapo
  lieden, die overal in de gemeenteraden, regeringen en banken zitten.Het word echt serieus tijd dat we als voorbeeld er een stelletje tegen de muur aanzetten en letterlijk als dolle honden afknallen!

 4. Ik pin zelf ook vrijwel alles. Daar is niets mis mee. Het enige nadeel daaraan is, dat we ons hopeloos afhankelijk maken van die bankenkliek.
  Je geld brengt op een spaarrekening niets op en en je saldo wordt ook nog eens aan een schijnheilige fiscus doorgebriefd, die net zo onbetrouwbaar is, als de bankenmaffia! Misschien moeten we de “spaarkous” weer in ere herstellen!

 5. Zo’n “spaarkous” brengt weliswaar bijna niets op, maar die kan je wel 4% rendementsheffing besparen. Uiteindelijk er is geen bank, waar je zoveel rente krijgt!
  Alleen moet je voor die mogelijkheid wel een beetje “ondeugend” zijn!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.