Ouderen te duur voor de samenleving

Ouderen niet te lang medisch doorbehandelen

In het buitenland bestaat de idee dat wij de euthanasie gebruiken om de zorg betaalbaar te houden: het leven van ouderen wordt beëindigd omdat ze te duur worden!
Ouderen moeten uit economische motieven van behandeling worden uitgesloten. De markt moet niet bepalen wat medisch gedaan wordt, maar de visie achter de zorg en de kwaliteit is het leidend principe.

Als er met dure behandelingen een mogelijkheid is op een aantal jaren verlenging en het lijden te verzachten, mag het geld geen rol spelen omdat de patiënt oud is.
Vinden jullie dit ook discriminatie die we niet moeten en mogen accepteren?.

Hogere AOW-leeftijd raakt 225.000 ouderen

Een paar reacties:

– Dat is in 7 jaar tijd een besparing van de overheid van zegge en
schrijve: 9.500.000.000 euro. Zeg 9,5 miljard euro! Dan praten we nog niet over het tijdsbestek tot 67 jaar. Deze miljarden worden over de hoofden van bejaarden binnengehaald om de weggegeven miljarden aan de banken, Griekenland en Spanje te betalen. Nederland lijkt wel een snoeppot, iedereen graait erin behalve de Nederlanders zelf. Een schandalige ontwrichting van rechtvaardigheid, dat zeg ik u. En mochten er nog jonge mensen zijn die denken dat dit wel rechtvaardig is dan zeg ik u, er komt nog veel meer ellende, de welvaart in Nederland wordt uitverkocht, men heeft de sleutel van de schatkist aan Brussel gegeven, met de boodschap dat ze alles weg kunnen halen.
Schande!

– De Nederlandse staat en hun regering heeft wat mij betreft nu alle fatsoensnormen hiermee overschreden!

– 1. bij de AOW wordt geplukt, het begint al bij de maand waarin je 65 wordt 2.nu het ophogen van de leeftijd.
3. De partnertoeslag verdwijnt voor veel mensen, wist je trouwens dat je voor AOW helemaal niet hoeft te werken ? je moet 50 jaar in Nederland wonen.Was vanaf je 15e jaar en is 16e jaar geworden.
4. Achterwege blijven van Indexering inflatiecorrectie voor ingegane pensioenen.Volg je het nog ? Bij veel pensioenfondsen zijn eindloonregelingen taboe. Wist je dat heel stilletjes onder de wijziging van de AOW wet ook i.h.k.van fiscaliteit de leeftijd naar 67 jaar in 2014 is doorgevoerd.(Witteveen)Dit houdt in dat de staffels
(belasting) op betaalde pensioenpremies worden aangepast, waardoor je uiteindelijk minder pensioen opbouwt. Wist je dat pensioenfondsen met een mooi woord “franchise” inbouwen en ophogen?. Dit is een drempel van je jaarinkomen waarover je geen pensioen opbouwt. Wist je dat er plannen in de maak zijn om mensen met aanvullend opgebouwd pensioen straks meer belasting betalen ? Dus blijft er niet veel over om te sparen !
Wat mij stoort aan het hele verhaal is de gemoedelijkheid,eenvoud dat we alles slikken en afdwalen van waar het werkelijk omgaat.

– Zomaar de spelregels eenzijdig veranderen wanneer je het spelletje niet meer op basis van kennis en ervaring kunt winnen, ruikt naar bedrog. Het trieste is, dat de mensen welke door deze maatregelen worden getroffen, met de rug tegen de muur staan.

Ouderen hebben tijdens hun werkzame leven een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van Nederland.
Dertig jaar geleden werden ouderen veelal gezien als een bevolkingsgroep die zijn bijdrage aan de maatschappij had geleverd en op zijn/haar vijfenzestigste met welverdiend pensioen ging om nog een aantal jaren van het leven te genieten. Nu zij hun taak hebben volbracht, zijn zij slechts ballast voor onze samenleving en moeten dus zo snel mogelijk verdwijnen, want Nederland heeft andere prioriteiten (andere landen en andere bevolkingsgroepen redden en de financiële positie van de (politieke) elite veiligstellen!)

Alles moet wijken voor het grote geld! Dat de graaiers dit hebben verworven is mede te danken aan de vorige generaties, die het economische groeiproces met bloed, zweet en tranen hebben bewerkstelligd!.
Deze generaties zijn nu overbodig geworden en zij worden nu afgerekend op de kosten (en naar de baten wordt niet meer gekeken)!

http://www.watvindtnederlandervan.nl…….

http://www.nujij.nl/economie/…….

http://www.nu.nl/econom……

5 thoughts on “Ouderen zijn te duur en kunnen beter dus maar verdwijnen. Is dit niet een vorm van genocide?

 1. Het wordt nog veel erger. Er zijn plannen in de maak om de AOW maar helemaal af te schaffen. Iemand met een aanvullend pensioen van meer dan de AOW norm wordt van een uitkering uitgesloten. Mensen die geen aanvullend pensioen hebben krijgen een soort bijstandsuitkering, tot aan de AOW norm. Vandaar de roep vanuit de overheid om Zzp ers te verplichten pensioenopbouw te plegen.

 2. Nog 6 weken dan ga ik met pensioen.
  Dan ga ik de overheid geld kosten, dan moet ik eigenlijk maar op sodemieteren.
  Of nog beter ik moet maar een spuitje krijgen als dank voor ruim 42 jaar hard werken en een heleboel pensioenpremie’s en belastingen te hebben betaald.
  Premies die waarschijnlijk zijn gebruikt om de zakken van de bobo’s van mijn pensioenfonds te vullen.
  En de belastingen die ik heb betaald om Grieken, Italieanen, Spanjaarden en dat soort knoflook landen uit de ellende die ze zelf gecreeerd hebben te helpen.
  Volgens mij komt er binnenkort een soort instelling waar iedereen die ouder dan een bepaalde leeftijd wordt een spuitje moet komen halen.
  Hoe oud je mag worden wordt elk jaar door de regering vast gesteld zodat de premies in de hand gehouden kunnen worden.
  En mensen die eerder dood gaan krijgen natuurlijk als beloning een hele mooie luxe begrafenis.

 3. it is dus de “dank” die onze ouderen krijgen voor een heel leven hard werken en bijdragen aan de economie. Nu deze economie door een stel incompetente zelfverrijkers en “moralistische kwakdozen” om zeep is geholpen, worden zij als eerste gepakt!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.