1 thought on “Vincent Browne geeft Klaus Masuch van de ECB er van langs (vertaald)

  1. In plaats van het draconische ESM-verdrag te ratificeren hadden we er met zijn allen beter aan gedaan te vechten voor het afschaffen of aanpassen van artikel 123 van het Verdrag van Lissabon. Want dan zou de ECB direct geld kunnen lenen aan de regeringen van de lidstaten van de Eurozone. Als alternatief zouden de regeringen van de Eurozone hun economische soevereiniteit weer in ere kunnen herstellen door hun eigen centrale banken nieuw leven in te blazen en ze te gebruiken om hun landen rentevrij van krediet te voorzien voor het algemeen belang van hun belastingbetalende burgers. Dit is helemaal geen nieuw of revolutionair idee en is in het verleden al met veel succes toegepast, onder andere door de Commonwealth Bank in Australië en in Canada via de Bank of Canada.

    Vandaag de dag is de uitgifte van geld het privilege geworden van parasiterende kredietverschaffers, die dat privilege misbruiken om nationale economieën leeg te zuigen, besparingen af te dwingen en alles van waarde in het land tijdens meerdere rondes van vergaande privatiseringen voor een appel en een ei op te kopen.

    Dit privilege dient weer in handen van de soevereine regeringen te komen. Krediet behoort tot de publieke middelen, uitgegeven en beheerd voor het algemeen belang van de bevolking.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.