We lezen het dag in en dag uit en iedere keer worden er meningen gegeven over het absurde geweld op straat en op de voetbalvelden. Toch verandert er nauwelijks iets, ondanks de “verbijstering” in Den Haag en gaan de slachtpartijen week in en week uit onverminderd door. We moeten ons daarbij eens gaan afvragen, of onze straffen voor misdrijven(!) nog wel afschrikwekkend genoeg zijn. Tegen die achtergrond zijn onze boetes voor overtredingen(!) dat weer wèl, maar die leveren de staat ook veel geld op!

Het lijkt er daarom haast wel op, dat de staat geen belang heeft bij gevangenisstraffen, omdat deze geen geld opleveren, bijvoorbeeld, omdat de staat geen logies- en bewakingskosten in rekening brengt!

Een amateurvoetballer bezorgde in 2011 een tegenspeler met een keiharde trap een gescheurde milt, een klaplong en een longkneuzing. De dader werd pas op 8 maart 2013 door de rechtbank in Breda veroordeeld, o.a. omdat het misdrijf al in 2011 plaatsvond en de dader toen ook nog minderjarig was. Deze, 19-jarige, voetballer van TSC Oosterhout kreeg slechts 240 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijk. Het slachtoffer zit, als vanzelfsprekend, waarschijnlijk nog met de brokken, want de dader werd nog niet eens tot schadevergoeding veroordeeld. Als we zien, wat deze voetballende slachter heeft uitgevreten, dan is het toch onbestaanbaar, dat voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, dus een misdrijf(!), slechts een taakstraf werd opgelegd. Die taakstraffen waren destijds slechts een noodmaatregel(!), omdat de gevangenissen toen overvol zaten. Nadat er gevangenissen zijn bijgebouwd, hebben we al enkele jaren leegstand in cellen, dus doelbewuste kapitaalvernietiging van ons(!) kostbare belastinggeld, maar blijven er toch nog steeds misdrijven worden afgestraft met het “lachertje van de week”: namelijk die veel te lichte taakstraffen! Dat tendeert n.m.m. naar minachting van de rechter voor het slachtoffer, dat met zo’n flut-uitspraak keihard in de kous wordt gezet. Het is ook geen wonder dat nette, belasting betalende, Nederlanders, dankzij deze lullige taakstraffen, in dit criminele landje steeds meer vogelvrij worden!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.