Bekeuring

Ook dit jaar krijgt justitie via de miljoenennota de opdracht aanzienlijk meer verkeersboetes uit te schrijven, dan in het jaar daarvoor.

Opnieuw wordt de automobilist daarmee op voorhand al tot zondebok en melkkoe verklaard.

Dat gebeurt schaamteloos, terwijl de andere weggebruikers gewoon straffeloos hun – rommelige(!() – gang kunnen blijven gaan, zonder ook maar enig risico te lopen.

Ook crimineel Nederland hoeft weinig te vrezen, want de “blikken” agent, die steeds weer worden opengetrokken, verdwijnen doorgaans linea-recta achter nieuwe camera’s.

Daarnaast verdwijnen zij in de voetbalstadions, waar de voetbalbedrijven, want dat zijn die clubs geworden, zelf voor de beveiliging moeten zorgen.

De veiligheid op straat en in huis zal er in ieder geval zeker niet door toenemen!

De weggebruiker kan zelf vaststellen dat de bestelautootjes van de Dienst Vervoer en Ondersteuning van het ministerie van justitie, met hun dossiers aan boord, de maximumsnelheden dagelijks “aan hun laars lappen”. Waar dat kan, stuiven zij – zonder optische- en audio signalen*(!) -  met 140 km per uur over onze snelwegen.

Omdat de boeteopbrengst vooraf wordt vastgesteld, is dit boete”beleid” niets meer-of-minder is dan een verkapte, illegale(!) rijksbelasting.

Een belasting, waarvoor justitie als “aanjager” en incassobureau optreedt, in plaats van de Rijksbelastingdienst.

Zoiets wordt ook wel eens “onbehoorlijk bestuur” genoemd.

Dat kan slechts in stand worden gehouden met een slapend parlement!

Please follow and like us:

2 thoughts on “VOLKSVERLAKKERIJ

  1. Gek word ik van die bekeuringen. Zolang ik op een bekende route rijd gaat het goed. Zodra ik een ritje voor de baas maak over een onbekende route ben ik de sigaar. En de baas betaald de boete niet. Zo wordt het erg duur om te werken.

  2. Ten tijde van het gedoogkabinet van Wilders was het erg rustig wat betreft de bekeuringen. Maar op het moment stromen ze weer binnen. Ik krijg een heel naar beklemmend en frustrerend gevoel van dit land.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.