fluitje

Bestel je een glas bier, dan krijg je het niet in een echt bierglas, maar in een veel kleiner limonadeglaasje. Een “fluitje” noemen ze dat. De horeca doet dat al zo lang, dan we er al helemaal aan gewend zijn geraakt. Drinken we daar een glas wijn, dan krijgen we het steeds vaker in het veel kleinere aperitief glaasje geserveerd. Maar bestellen we een fles wijn, dàn krijgen we – opvallend genoeg – weer wèl de normale wijnglazen.
Maak je een opmerking over het vingerhoedje, waarin ze je bestelling durven te serveren, dan krijg je van dezelfde sjoemelaar ook nog een grote mond. Ik weet zeker, dat het hoog tijd is, dat de Keuringsdiensten van Waren eens wat actiever worden en dat de horeca gewoon verplicht wordt om met geijkte glazen te gaan werken en op de kaart de prijzen te vermelden mèt de hoeveelheid, waarin het wordt geserveerd, zoals dat in Engeland, Duitsland en Oostenrijk altijd al zo doodgewoon is.
Dan komt de consument eindelijk af van het gesjoemel met veel te kleine glaasjes en krijgt deze eindelijk weer de hoeveelheid waar hij voor heeft betaald. Dat kan trouwens ook gemakkelijk met de huidige horecaprijzen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.