Wat bezuinigingen en hervormingen heten, blijken vooral hogere belastingen te zijn. Daar gaan de verkiezingen van 12 september ook niets aan veranderen Wel zijn wat nieuwe elementen uitgelekt. Zo hoeven de Haagse ministeries volgend jaar niet 875 miljoen euro minder uit te geven ” zoals drie weken geleden gedacht“ maar slechts 500 miljoen.
Ook zijn er nieuwe details, zoals het idee om ziekenhuispatiënten per dag 7,50 euro voor hun maaltijden te laten betalen.
Maar het overheersende beeld blijft, namelijk dat de Kunduz-coalitie de overheidsuitgaven meer laat stijgen dan het kabinet-Rutte wilde.
Geplande bezuinigingen (kinderopvang, speciaal onderwijs, uitkeringen,
ontwikkelingshulp) worden zelfs geschrapt.

De overheid geeft de helft uit van wat de Nederlanders verdienen en daaraan doet “Kunduz” niets. Er wordt alleen iets minder geleend om de 300 miljard aan collectieve uitgaven te kunnen betalen, voornamelijk door burgers en bedrijven extra aan te slaan.

En dan zijn er verkiezingen. Maar wat er ook uit die verkiezingen komt, de kans is nul dat er daarna wel echt wordt bezuinigd.

Ook na 12 september zal een meerderheid in de politiek niet werkelijk aan Haagse subsidies en andere uitgavenstromen willen komen.

En dus gaat het lenen en lastenverhogen daarna gewoon verder.

Door de soevereiniteit van de Nederlandse staat te offeren aan een ondemocratisch gulzig monster als de Europese Unie zonder een volksraadpleging hebben de regering en de volksvertegenwoordiging hun plicht verzaakt om in het belang van het volk te handelen. Tevens weigeren zij iets te doen aan het tirannieke bewind van een vorst die de scepter zwaait over d

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Commentaren/338987/Kunduz-wordt-niet-mooier-door-het-lente-te-noemen.htm

http://dutchtv.wordpress.com/2011/09/06/%E2%80%9Cbelastingbetaler-wordt-bedonderd-door-overheid%E2%80%9D/

http://www.prorepublica.org/print.aspx?a=101120_Recht_op_Revolutie&t=Recht%20op%20revolutie&page_xml=rss_artikelen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.