Geert is wereldnieuws!
Lees dit:
http://www.gatestoneinstitute.org/3069/europe-austerity-policies
Van de partij van Geert Wilders wordt verwacht dat die het goed zal doen bij de aankomende verkiezingen in september. Het electoraat is het eens met zijn verwerping van het bezuinigingspakket. Net als Wilders geven zij de EU-autoriteiten in Brussel de schuld van het afdwingen van dit beleid aan Nederland.
De Nederlanders mogen zich gelukkig prijzen dat zij Geert Wilders hebben, maar de Fransen, die geen equivalent van meneer Wilders hebben, stemden, heel begrijpelijk, Nicolas Sarkozy weg, omdat zij het niet eens waren met zijn bezuinigingsbeleid. Zij stemden echter voor de socialist François Hollande, die ongetwijfeld het probleem zal doen verergeren.

De ironie wil dat het bezuinigingsbeleid van de afgelopen jaren is opgelegd aan centrumrechtse regeringen van de EU lidstaten, op bevel van de ongekozen links georiënteerde autoriteiten in Brussel. Het electoraat straft hun centrumrechtse regeringen af door op centrumlinkse regeringen te stemmen, die beloven dat zij een einde zullen maken aan het bezuinigingsbeleid en “de rijken zullen belasten”  een koers die de zaak zelfs erger zal maken.

Onder druk van de Europese Unie werd in 2010 een bezuinigingsbeleid ingevoerd. Afgelopen april viel de regering, toen de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders weigerde een nieuw bezuinigingsbeleid van
11,5 miljard euro te steunen, waarvan 4 miljard moest komen uit het snijden in de uitgaven en 7,5 miljard uit het verhogen van de belastingen. De nieuwe bezuinigingsronde werd desondanks opgelegd door de EU, die erop stond dat Nederland zijn budget in 2013 zou inkorten tot 3% van het BBP (bruto binnenlands product). Geert Wilders had gelijk toen hij weigerde om akkoord te gaan met de laatste plannen.
Niet alleen zal de hoogte van 7,5 miljard aan nieuwe belastingen naar alle waarschijnlijkheid niet worden bereikt, maar de groei van de Nederlandse economie zal nog meer worden afgeremd.

vertaald door:
http://ejbron.wordpress.com/2012/05/25/europas-onverbeterlijke-bezuinigingsbeleid/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.