De EU, onze ondergang!
Europees president Herman Van Rompuy beweerde dat de welvaart sinds de invoering van de euro alleen maar is toegenomen. De algemene boodschap is dus dat we eigenlijk maar heel blij moeten zijn met de euro en moeten ophouden met zeuren en treuren dat we onze eigen munten zijn kwijtgeraakt.

De harde economische realiteit laat echter een heel ander beeld zien, dat onze eurofiele politici uit alle macht proberen te bagatelliseren en ontkennen:

1. De beurzen in Europa hebben zich het afgelopen jaar slechter ontwikkeld dan in de overige wereldmarkten.

2. Sinds de invoering van de euro steeg de EuroStoxx 50 -de belangrijkste graadmeter van de aandelenbeurzen in de eurozone- met 56% (jaaropbrengst 3,2%). In dezelfde tijd steeg de Zwitserse SMI index echter met 172% (jaaropbrengst 7,5%) en de Zweedse OMX index met 234% (jaaropbrengst 9,1%). Beide landen hebben niet de euro ingevoerd en doen het dus beduidend beter.

3. In de top-20 van financieel zwakste landen ter wereld staan maar liefst 16 lidstaten van de eurozone.

4. De niet-eurolanden blijven stabieler: De Zweedse Kroon staat op ongeveer dezelfde hoogte als in 1997 en de Zwitserse Frank is zelfs 28% meer waard geworden ten opzichte van de Europese eenheidsmunt.

5. Dat een sterke munt nadelig is voor de export klopt niet. Voorbeelden Zwitserland en Zweden: ondanks opvallend sterkere munten presteert de export van beide landen uitstekend en is het exportoverschot zelfs hoger dan EU-kampioen Duitsland.

6. De economische groei in euroweigeraar Zweden steeg sinds 1997 met gemiddeld 2,5% en in niet-EU land Noorwegen met 2,2%. Duitsland kwam als de motor van de EU-economie echter niet verder dan een magere 1,3%.

7. Hoewel de rente in de eurozone steeds verder is gedaald en daardoor ook de financieringskosten voor iedere lidstaat, is de schuldenlast in de eurozone sinds 1997 niet merkbaar afgenomen. De Zwitsers wisten hun schuldenlast echter naar 40% te verkleinen en ook de Zweden verminderen hun schuldenlast van 70% naar 40%. Voor Duitsland wordt in 2011 nog altijd een schuldenlast van 80% verwacht.

8. De toelating van economisch zeer zwakke landen, die er op uit zijn om in aanmerking te komen voor miljarden uit het EU-noodfonds, waarvan nooit 1 cent wordt teruggezien

9. De megakosten van EU-bestuurders, waarvoor het woord bezuinigen taboe blijft.

10. De Euro is het symbool van de kunstmatige Europeaan. De ‘Europese Monetaire Unie is louter een politieke kwestie, niet gefundeerd op enig economisch gezond denken. Er is niets dat de invoering menselijkerwijs gesproken, rechtvaardigt. Het is de bevolking van Europa op een schandalige manier, door haar toenmalige regeringsleiders. door de strot geduwd.

De conclusie kan niet anders zijn dat de eurozone de lidstaten uitnodigt om hogere schulden te maken, waardoor de EU een steeds grotere risicofactor is geworden. Griekenland bleek enorme fraude te hebben gepleegd en moest met 110 miljard overeind gehouden worden; daarna bleek Ierland aan de beurt. Portugal, Spanje en België wankelen en men begint nu zelfs aan Nederland en Duitsland te twijfelen.

Voor de internationale kredietbeoordelaars wordt het lidmaatschap van een land van de EU daarom steeds meer als zwakte gezien en niet als een veilige haven, zoals onze politici ons willen doen geloven. Het Verdrag van Maastricht heeft er namelijk voor gezorgd dat de landen met naar verhouding lage schulden -zoals Duitsland en Nederland- medeverantwoordelijk werden gemaakt voor de landen die er financieel een potje van maakten. De Europese landen die de euro afwezen staan er statistisch gezien bijna zonder uitzondering een stuk beter voor. Dus wat ons in de media ook wordt wijsgemaakt, de EU wordt onze ondergang!

Hier een paar voorbeelden van het dictatoriale EU beleid
(naast de miljardenverspilling aan failliete noodlijdende landen):

– Diverse landen werden door het Europees Parlement op de vingers getikt, toen zij grenscontroles invoerden nadat Italië duizenden Tunesiërs een tijdelijk visum gaf.
– De Europese Unie (EU) trekt 5,5 miljard euro uit voor hervormingen in kandidaat-lidstaten als Turkije, Kroatië en IJsland. De Europese Commissie wil op deze manier de landen ‘steunen in hun weg naar toetreding tot de EU’.
– De Europese Commissie pleit voor een begrotingstoename van 4,9 procent ten opzichte van dit jaar, onder meer om de economische crisis te blijven bestrijden. De begroting zal toenemen tot 132,7 miljard euro.
– De door de Europese Commissie opgelegde regels voor de luchtkwaliteit werken averechts. Verplichte roetfilters halen wel grotere fijnstofdeeltjes uit de lucht, maar de concentratie van veel schadelijkere ultrafijnstofdeeltjes wordt juist groter.
– Europese Commissie wil vanaf 2050 geen benzine- of dieselauto’s meer in de centra van grote steden. Eurocommissaris Siim Kallas wil bovendien dat de helft van de middellange afstandsreizen per trein worden afgelegd in plaats van met de auto.
– Ambtenaren van de Europese Unie (EU) krijgen waarschijnlijk toch een extra salarisverhoging van 1,85 procent.
– Frankrijk gaat de Europese regelgeving met betrekking tot het vrij verkeer van personen opnemen in de nationale wetgeving. Ook worden de regels tegen discriminatie aangepast.
– De Europese Commissie stelt 30 miljoen euro extra beschikbaar bovenop de 40 miljoen die het eerder gaf, voor noodhulp aan het door watersnood getroffen Pakistan.
– Het Europees Parlement is voornemens in te stemmen met het plan dat Amerika inzage moet geven in bankoverboekingen van Europese burgers en bedrijven.
– Door een nieuwe btw-heffing zijn gezinnen vanaf 1 april 2012 gemiddeld tot honderd euro duurder uit voor hun vakanties binnen de Europese Unie.
-Turkije krijgt minister voor de Europese Unie.
-ECB weigert grotere rol bij oplossen eurocrisis
-De Jager: Eurocrisis niet opgelost met een EU-top
-Finland fel tegen afschaffen vetorecht in eurozone
-ECB verlaagt rente opnieuw met kwart procentpunt
-Europees Hof houdt uitlevering terrorist tegen
-‘Centrale banken bereiden zich voor op einde euro’
-‘EU-leiders overwegen oprichting tweede noodfonds’
-Europees Hof: Illegalen niet vastzetten bij terugkeer
-Waarschuwing Standard & Poor’s overdreven
-Ook IMF geeft goedkeuring voor deel lening Griekenland
-Sarkozy en Merkel zijn het eens: nieuw EU-verdrag nodig
-‘Honderden miljarden centrale banken naar eurolanden’
-De Jager: Nu boeten voor fouten bij invoering euro

En dit is slechts het tipje van de sluier!

En de strop om onze nek wordt steeds strakker aangetrokken!

http://www.amsterdampost.nl/wat-eu-ambtenaren-zoal-verdienen/

http://www.amsterdampost.nl/wat-eu-ambtenaren-zoal-verdienen/

Predictor.

Please follow and like us:

2 thoughts on “De EU, onze ondergang!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.