Het NPO-journaal meldde vandaag (18-01-15) dat justitie het afgelopen jaar criminelen voor 136 miljoen euro heeft geplukt. Dat is in principe prima, maar er blijven toch nog steeds prangende vragen rondom dat plukbeleid van justitie, waar klassenjustitie nog steeds hoogtij lijkt te vieren.
Immers, onze banken hebben inmiddels al vele honderden miljoenen dollars boete in het buitenland moeten betalen. Dat moesten ze doen, omdat ze de wereldsamenleving grootschalig hebben bedrogen en opgelicht met de Libor-rente. Daar is ongeveer iedereen wel het slachtoffer van geworden en toch werd er in ons land nauwelijks beboet en werd er zelfs nog steeds geen bankcrimineel voor de rechter gedaagd, laat staan veroordeeld. Ik vraag mij daarom niet eens meer af, waarom justitie zich altijd alleen maar op gewone criminelen concentreert en die, hondsbrutale, “witte-boorden” bankcriminelen nog steeds demonstratief geen strobreed in de weg legt. Dat tendeert gewoon naar klassenjustitie, waarbij justitie daarbij zo arrogant als ze is, niet eens meer de moeite neemt om die indrukken van de burger weg te nemen.
Zou dat soms komen, omdat bankiers al decennia lang veel “parkeerplaatsen” voor uitgerangeerde politici beschikbaar houden?

Please follow and like us:

1 thought on “Justitie plukt wel 136 miljoen van gewone criminelen, maar ontziet nog steeds onze bankcriminelen

  1. van Dam je hebt volkomen gelijk.Kij maar naar Gerrit Zalm, Wouter Bos en Wim Kok om er maar drie te noemen.
    Deze oplichters zijn inderdaad uitgerangeerde politici die Nederland naar de kloten hebben geholpen en zich nu op een ander menier verrijken.
    Het is een treurige wereld waar in we leven sukkels. We laten het gewoon gebeuren.
    Prettige dag nog

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.