Grootse televisieprogramma’s, de media staat bol bij elke ramp! Alle kinderen maken hun spaarboekjes leeg, want we moeten die zielige slachtoffers toch helpen?
Lees dit maar!!!!!
Zwendel met ontwikkelingshulp, miljarden Euro’s ‘vermist’
Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is ontwikkelingshulp een van de grootste prioriteiten geweest van de kabinetten in Nederland. Onder druk van de linkse partijen en gesteund door de christelijke minderheid maken we jaarlijks circa 30 miljard Euro vrij voor ontwikkelingshulp. Na bijna drie decennia structurele ontwikkelingshulp en een Nederlandse bijdrage van ongeveer 800 miljard Euro kunnen we een trieste tussenbalans opmaken. Na jarenlang astronomisch grote bedragen te hebben vrijgemaakt voor de minder ontwikkelde landen op deze wereld zien we weinig verbetering in de leefomstandigheden van de inwoners van de armste landen ter wereld. Dagelijks worden we door particuliere “hulporganisaties” opgeroepen om, naast het kapitale bedrag van 30 miljard Euro dat de regering namens ons beschikbaar stelt, ook diep in de persoonlijke buidel te tasten om het leed van mens en dier in de ontwikkelingslanden te verlichten. In totaal heeft Nederland de afgelopen 25 jaar meer dan 800 miljard Euro geinvesteerd in ontwikkelingslanden. Wanneer we het op deze manier beschouwen, had er van ontwikkelingslanden allang geen sprake meer moeten zijn.
Alleen de Nederlandse bijdrage was al voldoende geweest om van geheel Afrika een ontwikkeld en welvarend continent te maken. Helaas zien we dagelijks dat al dat geld niet helemaal goed terecht is gekomen. Sterker nog, er lijkt niets van ons geld besteed te zijn aan hen die we in gedachten hadden toen we de geest van de ontwikkelingshulp uit de fles lieten. Afrikanen hebben nog steeds te veel wapens en te weinig water en brood. Stromend schoon water is voor weinigen weggelegd. De straatkinderen van Roemenië hebben nog steeds honger. De arme vissers in Sri-Lanka hebben nog steeds geen degelijke huizen en schepen. En toch beweren we miljarden te investeren in ontwikkelingslanden. Waar blijven die miljarden? Welke resultaten zien we?
De Tsunami zwendel Om de werkwijze van hulporganisaties te doorgronden beginnen we met een voorbeeld; de Tsunami in Azië van 2004. Echter: Het hoogste orgaan voor financiële controle van staatsuitgaven heeft zich neergelegd bij het feit, dat geld bestemd voor ontwikkelingshulp gewoon in rook opgaat zonder het afleggen van enige verantwoordelijkheid tegenover het Nederlandse volk.Waarom kan niemand ons dan uitleggen waar het geld blijft? We kunnen in ieder geval elke dag vaststellen dat nog geen fractie van de ontwikkelingshulp op de juiste plek terechtkomt. Het geld blijft op twee plaatsen steken: het land van herkomst en bij “de lokale bevolking” Bijna een jaar na de tsunami staat er in ieder geval een compleet afgebouwd huis in Lamdada. Het huis van het islamitische dorpshoofd is af. Tenminste, hij wil er het liefst nog een aanbouw aan laten bouwen. “Dat heb ik allemaal van mijn eigen geld betaald” mompelt hij desgevraagd, terwijl hij de neuzen van zijn Armani-instappers inspecteert. Op de achtergrond zien we hoe een kamer van de villa van het dorpshoofd als voorraadkamer is ingericht. Tegen de muur liggen balen rijst en meel met de opschriften van het Rode Kruis, Unicef en andere nobele instellingen. Klaar om verkocht te worden aan ‘ de lokale bevolking, de straatarme dorpelingen van Lamdada die nog steeds in het tentenkamp langs de weg wonen. Er worden wel nieuwe huizen gebouwd maar dat gaat nog niet zo snel. Er zijn maar weinig dorpelingen die de € 400 kunnen betalen om het eigen stukje grond terug te kopen van het dorpshoofd. Ondertussen heeft het dorpshoofd zijn eigen lijstje met prioriteiten. Als eerste de aanbouw van zijn huis. Als tweede de renovatie van de moskee, zodat de dorpelingen hun ellende aan Allah vertellen en niet aan hem. En uiteraard komt er een nieuw buurtcentrum met een royaal kantoor voor het dorpshoofd. En een ruimte om de Koran te lezen. Over de toekomst maakt hij zich geen zorgen. Het tentenkamp verzekert hem van de broodnodige steun door “hulporganisaties”. De dorpelingen in het tentenkamp staan op een wachtlijst, gerangschikt door het dorpshoofd. Eerst de rijke families, alleenstaande moeders als laatst. Hij houdt niet van alleenstaande moeders. Uiteraard kan men tegen betaling een paar stappen stijgen op de wachtlijst. En dit gebeurt er met het geld waar Nederlandse kinderen hun spaarpot voor hebben omgekeerd. De ruim € 200.000.000 die Nederlanders zo ruimhartig ter beschikking hebben gesteld, worden misbruikt voor systemen van corruptie en onderdrukking

http://mijn-kijk-op.infonu.nl/mens-en-samenleving/16315-zwendel-met-ontwikkelingshulp-miljarden-euros-vermist.html,

SLAAP EN BETAAL MAAR LEKKER VERDER AAN AL DIE CORRUPTE (VEELAL ISLAMITISCHE) BESTUURDERS EN ORGANISATOREN DIE STEEDS RIJKER WORDEN BIJ ELKE RAMP!

9 thoughts on “Zwendel met ontwikkelingshulp, miljarden Euro’s ‘vermist’

 1. Wijntje onze koningin zei in haar kersttoespraak: “Wij moeten onze welvaart delen” Zij verdient 30.000 euro PER DAG, belastingvrij, Reken maar uit hoeveel minima hiervan kunnen leven. De toekomst van de zwaksten in de maatschappij: de ouderen, de zieken, gehandicapten en de minima iS: DE VOEDSELBANK!

 2. ons koningshuis doet daar trouwens net zo hard aan mee hoor met de vakantiewoning aan de ivoorkust!daar woonde gewoon mensen die verjaagd werden met geweren.

 3. idd die landen kennen veel dictators plaatselijk! Denk idd dat we die helpen wapens te kopen met ons goede wil en daarmee de onderdrukking bevorderen! logisch ook he dat de zwakke niet als eerst bij de voedselpakketten zijn maar de heren met wapens die de boel uitmaken!
  ik zeg geldkraan dicht en ga maar collecteren voor nederland die t moeilijk zat heeft en nog veel erger staat te wachten.

 4. Hebben jullie dit gelezen? “CDA’er Terpstra: We laten ons gijzelen door de PVV” Hij vindt dat het kabinet niet moet toegeven aan druk van andere partijen om te bezuinigen op ontwikkelingshulp.

  En wat is hier de oorzaak van? Lees een eerder bericht:
  “Rosenthal boos over geldsteun ICCO aan anti-Israëlclub.Uri Rosenthal wil daarover een ‘pittig gesprek’ voeren met ICCO, waar Doekle Terpstra de VOORZITTER van de Raad van Toezicht is.
  De VVD-minister wil weten of ICCO overheidsgeld (vette subsidies ontwikkelingsgeld) gebruikt voor de anti-Israëlische actiegroep Electronic Intifada (EI), die op haar website gekleurd nieuws levert over de Palestijnse zaak.
  Terpstra probeert dus als een professionele Maffiabaas niet alleen zijn jodenhaat maar ook zijn inkomsten veilig te stellen!
  (En dit soort heeft al decennia lang ons land geregeerd!)

 5. Sommigen zeggen ach ja als is het maar 10% dat op de plaats van bestemming komt! Zelfs dát is nog niet eens het geval. Want eerst blijft een groot deel hangen bij de organisatoren en het overblijvende deel gaat naar corrupte bestuurders van deze landen. Ik sprak een pater in het dorp waar de tsunami heeft plaatsgevonden, die zei dat er nog nooit 1 cent ontvangen is en alles wat weer een beetje is opgebouwd is gedaan door de leden van zijn eigen gemeente!
  In India worden zakken met rijst op de markt VERKOCHT met de opdruk: “GIFT FROM THE AMERICAN PEOPLE TO THE PEOPLE OF INDIA”

  (Met dank voor jullie bijdragen aan de rijkste criminelen!)

 6. Ik ken nog de acties “een voor Afrik en Biagfra. Wat mij daarvan bij bleef waren de namen van de gulle gevers. Firma naam in beeld was reclame en wat ze gaven kon ook weer worden afgetrokken van de belastingen. In die tijd heb ik in Rotterdam een zeeschip leeggehaald dat vol zat met meel voor de arme bevolking. Alleen mocht het schip niet uitvaren omwege van de veiligheid. Die boot had een jaar lang aan de overzijde van waar ik werkte aan de ketting gelegen en zat vol met ratten, kakkerlakken en ander ongedierte. Bij Deka Hanno waar ik destijds in dienst was kon je je als vrijwilliger opgeven omdat het niet verplicht werd. Als tegenbeloning kreeg je extra taakgelden per 4 gewerkte uren. Ik kan je verzekeren dat er maar weinig gegadigden waren.
  Zonde van het opgehaalde geld, zonde van het meel en zonde van de later gemaakte kosten.
  Al die acties voor radio en tv brengen toch nog veel geld in het laatje. Er zitten dus nog steeds mensen met poen in dit land zeggen mijn vrouw en ik dan tegen elkaar. Kappen met die handel.

 7. In feite steken die organisatoren het geld, bedoeld voor de slachtoffers van rampen, gewoon in eigen zak! Ze gaan dus letterlijk over lijken!

 8. Al sinds enkele jaren geven wij helemaal niks meer aan wat voor projecten dan ook! Ook de goede doelen in Nederland slaan we bewust over nadat bekend werd dat de directeur van de hartstichting daar naast zijn eigen riante loon ook nog eens tonnen per jaar aan verdiende. Bij andere organisaties is het al niet anders.

  Wij hier naar de verdommenis geholpen en een ander kan feest vieren. Het klakkeloos storten van gelden naar het buitenland moet ook helemaal worden stopgezet. Waterpompen meenemen en daarginds installeren prima, goederen zelf brengen eveneens maar geen geld op andermans rekening. Schrijfster van bovenstaande kennisgeving geeft een bedrag van 800 miljard aan maar ik denk dat dat nog vèr onder het werkelijke ligt. De mensen hebben nog steeds honger en het regime vreet en leeft er lekker van. Paar gouden kronen in de bek, de mooiste woningen en prachtige kleren. Allemaal in goede doen behalve de doelgroep waarvoor het geld bestemd was.

  Of ze het hier ooit leren is nog maar zeer de vraag. Je zou haast denken dat men er zelf voordeel bij heeft. Corrupt? wie weet, als je hier al sjoemelt met declaraties terwijl je al een topsalaris verdiend zou het goed mogelijk kunnen zijn. Ik vertrouw werkelijk niemand meer en zeker niet als ze een duur maatkostuum met stropdas dragen. Allemaal boeven.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.