Makkelijker willen wij het niet makenWeten jullie beste lezers waar jullie allemaal belasting aan betalen?
Ja? Nee? nooit bij stil gestaan natuurlijk.
Nou zal ik jullie dat eens vertellen?
Het wordt een indrukwekkende rij en ik weet zeker dat het nog niet eens compleet is.
Hier gaan we dan in willekeurige volgorde.
1. Motorrijtuigenbelasting.
2. Inkomstenbelasting.
3. Grondwaterbelasting.
4. Hondenbelasting.
5. Precariorechten.
6. Onroerend goed belasting.
7. Waterschapbelasting.
8. Vennootschapsbelasting.
9. Vaarbelasting.
10. Toeristenbelasting.
11. Vermogensbelasting
12. Overdrachtsbelasting.
13. Milieubelasting
14. Kansspelbelasting
15. Dividendbelasting
16. Omzetbelasting
17. Premie volksverzekering.
18. Omzetbelasting.
19. Assurantiebelasting.
20. Belasting personenauto’s BPM.
21. Successierecht.
22. Suiker accijns
23. Brandstof accijns
24. Suiker accijns
25. Alcoholaccijns
26. Bier accijns
27. Accijns op minerale olien.
28. Kapitaal belasting
29. Verontreinigingsheffing oppervlaktewateren
30. Waterkeringsomslag.
31. Waterbeheersingsomslag
32. 32 Ingezetenenomslag
33. Waterschapbelastingen
34. Rioolrecht.
35. Reinigingsrecht.
36. Afvalstoffenheffing.
37. Marktgeld.
38. Leges
39. Bouwgrondbelasting.
40. Havengelden.
41. Begrafenisrechten.
42. Reclamebelasting.
43. Parkeerbelasting.
44. Forensbelasting.
45. Baatbelasting.
46. Energiebelasting.
47. Belasting op leidingwater.
48. Schenkingsrecht.
Misschien weet u er nog meer , maar het is nu al een indrukwekkend aantal vindt u niet beste lezer. Ziet u door de bomen het bos nog wel, ik in ieder geval niet. Wat ik wel weet is dat onze slimme overheid er de komende tijd er nog
wel een paar weet uit de hoge hoed weet te toveren om jou en mij nog verder uit te persen zodat zij nog meer geld kunnen besteden aan landen als Afghanistan, Griekenland, Portugal, Ierland, Italie, en aan economische vluchtelingen, het in stand houden van veel te veel ambtenaren, het overeind houden van de banken met hun zakkenvullende managers, het geven van subsidies aan haat imans, het subsidieren van Moskeen, het uitkopen voor 400.000,- van de Hells Angels in Amsterdam, het spekken van de schatkist van de EU, asielzoekerscentra op te richten, en…

Maar niet aan, onze gezondheidszorg, het bestrijden van criminaliteit in het algemeen en van allochtone Marokkaanse jongeren in het bijzonder, het in stand houden van onze pensioenen, belasting verlaging, cultuur zoals, muziek, toneel, literatuur, musea,
bestrijding werkeloosheid en armoede, en..

Zelfs onze liberale VVD breekt verkiezing belofte op verkiezingsbelofte en wordt steeds linkser. Jammer dat Mark Rutte zich zo voor het karretje van links en Europa laat spannen.

Ik vind het wel OK dat we onze belastingcenten geven aan Afghanistan, Griekenland, Portugal, Ierland, Italie, en aan economische vluchtelingen, etc. en niet geven aan gezondheidszorg of onderwijs etc.

 • Ja natuuuuuuuuuuuuuuuurlijk laat onszelf maar stikken (17%, 8 Stemmen)
 • Dit land is gestoord ! (83%, 38 Stemmen)

Total Voters: 46

Loading ... Loading ...
Please follow and like us:

36 thoughts on “Hoeveel Belastingen Zijn Er In Nederland?

 1. En dan te bedenken dat het nog niet genoeg is om alle salarissen van die grootverdieners te betalen, laat staan al die blunders die ze begaan.

 2. Maar 48, dat vind ik nogal een mager lijstje, ik vermoed dat het meer dan het dubbele moet zijn en daar zullen er onder dit kabinet vast nog wel een paar bijkomen.
  Overigens is niet het aantal belastingen van belang, maar het deel dat op je inkomen drukt en welk percentage van dat inkomen uiteindelijk vrij besteedbaar is, niet alleen in de winkel, maar ook bij vermogensopbouw, bij het laatste criterium zal het Nederlandse stelsel uiterst degressief blijken te zijn.

 3. Willen we dat überhaupt weten?! 1 ding weet ik wel, als Nederland als eerste op de maan geland was, had daar nu een belastingkantoor gestaan

 4. Het blijft natuurlijk verbazend dat links in die tien of vijftien jaar dat ze mee mocht regeren meer belastingen heeft kunnen verzinnen dan rechts in meer dan 100 jaar kan afschaffen, ik zou dan ook graag zien wie de kwade genius was achter elk van deze belastingen.

 5. @6,

  …sjeesus wat een lijst… wat een accijnzen en wat een dubbele accijnzen…
  Ik noem maar wat, accijns op alcohol + bieraccijns en daar boven op BTW = 3 x belasting, even los van de IB aan het einde van de rit voor de kroegbaas.

  Offe, leidingwaterbelasting, grondwaterbelasting en verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken, etc. (met name dat “etc”. doettutem…)

  De klereleijers hebben echt in alles een graaiklauw zitten.
  Goddamn wat heb ik een schurfthekel gekregen aan alles wat ook maar met banken en politiek te maken heeft… wat een tuig.

 6. Ik denk dat er bij de belastingen best wat fusies mogelijk zijn. Dat maakt de inning goedkoper dus kan er meer uitgegeven worden aan nuttige zaken.

  Er staan overigens ten onrechte diverse belastingen dubbel vermeld.

  Uiteindelijk is de belastingdruk natuurlijk belangrijker.

 7. @13,

  Die dubbel vermelde belastingen worden ook dubbel ge-int.
  ……………geloof me…

  Los van dat ze gemaakte afspraken niet na komen en je met terugwerkende kracht naaien, bands zwart uitbetalen op personeelsfeestjes en soms 33% BTW over accijns + aankoopbedrag van importgoederen berekenen.
  Daar ben ik namelijk zelf mee de lul geweest en ik kan je nog veel meer verhalen vertellen over dat het gore ratten zijn.

 8. Sommige belastingen zijn heel zinnig, en zal ik ook niet over klagen.
  Maar… ik wil goed onderwijs met niet meer dan 15 ll per klas,
  Ik wil goede gezondheidszorg, en mijn tante loopt nog steeds ( serieus!) met een luier om in het verzorgingstehuis,
  Ik wil dat de voedselbanken gesubsidieerd worden opnieuw in dit land, en nu al zie ik mensen een peukje rapen, of in vuinisbakken van restaurants struinen.
  Etc etc.
  Maar; het geld van ons komt op andere plekken terecht, waar ik niet voor gekozen heb.
  De JSF’s, Afghanistan, idioot hoge topsalarissen van ambtenaren en EU parlementsleden, bijdrage van ons burgers voor huizen boven een half miloen door de HRA. Om maar een paar zaken te noemen.
  En dan ga ik de mazen laten doorvlooien in de belastingwetten door mijn fiscalist.
  Zodat ik het daar kan storten, waar het nodig is.

 9. @12 Hehehe, mooi lijstje he? Zou iedereen eigenlijk in moeten lijsten. Dan weet je meteen waarom je elke werkdag om 6 of 7 uur op moet. 🙂

 10. Het fraaie is dat we soms over dezelfde euro die we verdiend hebben meerdere keren belasting moeten betalen. Met de SP op stoom gaan we nog veel vaker belasting betalen.

 11. niet janken, wat doen we eraan……………………………………., zeuren op een draadje van nu, ze lachen zich kapot.

 12. De echte vraag is of je waar voor je geld krijgt. Bekend is het Zweedse systeem waar je veel belasting betaalt maar daar ook veel voor terugkrijgt.

  In Nederland is het probleem vooral dat handige multinationals in ons belastingparadijs (voor hen!) nauwelijks meer belasting betalen. Griekse toestanden! Eigenlijk zou dat Europees moeten worden aangepakt. Maar de SP is tegen Europa. Hoe dom!

 13. Zou dat nog zo zijn dat ze in Monaco gen belasting hoeven te betalen, gaan we daar toch heen met z,n allen,

 14. @8,

  Tuurlijk…en rechts stond erbij en keek ernaar?
  Overigens als rechts de lasten verzwaard, komt het merendeel bij diegenen die al weinig hebben…Maar dat vind jij zo te lezen geen probleem?

 15. @2 Juist de onderklasse zou een hoger belastingpercentage moeten betalen want zij zijn verantwoordelijk voor de meeste maatschappelijke problemen. En er zou juist voor de meerverdienenden een flinke belastingkorting moeten komen zodat zijn meer kunnen uitgeven, wat ten goede komt aan de economie. Het prikkelt mensen ook om zichzelf te verbeteren waardoor ze meer kunnen gaan verdienen.

 16. @27,

  Ja hoor… witteboordencriminaliteit wordt door de ‘onderklasse’ gepleegd…Die ‘meerverdienenden’ (nieuw woord?) hebben al genoeg, maar blijven jagen om meer…En dat wil jij gaan belonen?!

  En wat noem je een maatschappelijk probleem? Is het ontslaan van 100 of 300 mensen, om zo een betere ebitda te behalen, ook een maatschappelijk probleem.

  Een nuchter en neutraal mens zal ‘ja’ zeggen…

 17. Tja, wat een lijst…
  Men kan ook denken “ik werk nog maar 1 uur per dag” dat is namelijk het uur dat je mag houden en de rest moet je afdragen.

 18. Tsja, het is droevig. Als ik 10 Euro verdien, dan gaat daar 52% vanaf (ja, ik heb een goed inkomen), dus houd ik 4,80 Euro over om te besteden. Daar kan ik 2,7 Liter benzine van kopen. Daar zit 1,97 Euro accijns en 0,91 Euro BTW in. Dus heb ik effectief voor mijn 10 Euro werk, goederen ontvangen die 1,93 Euro waard zijn.

  Effectief heeft de staat dus meer dan 80% van mijn loon ingehouden. En we geloven nog steeds met zijn allen dat slavernij is afgeschaft??

 19. @27, en voor de rest heb je ze wel op een rijtje? Het prikkelt mensen om zich te verbeteren? Er zitten er genoeg tussen die werken al aan het maximale van hun eigen kunnen, dus omdat die misschien niet zo goed kunnen leren, of technisch niet zo goed zijn, dan moet je ze maar straffen?
  Juist hun zijn de oorzaak van de problemen… Dus trap je ze nog verder de problemen in om ze nog meer te laten betalen?

 20. Nieuw:pijpje in je strot,kunnen ze precies zien hoeveel zuurstof je heb gehad dit jaar,kunnen ze je aanslaan voor zuurstof gebruik de sukkels.Hoop niet dit lezen hahahaha

 21. Nieuw:pijpje in je strot,kunnen ze precies zien hoeveel zuurstof je heb gehad dit jaar,kunnen ze je aanslaan voor zuurstof gebruik de sukkels.Hoop niet dat ze dit lezen hahahaha

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *